Kalpaklılar kimin eseri kahramanları?

İçindekiler:

  1. Kalpaklılar kimin eseri kahramanları?
  2. Cemo kimin eseridir?
  3. Yeşil Gece ne anlatıyor?
  4. Cemo kitabı kaç sayfa?
  5. Cemo neyi anlatıyor?

Kalpaklılar kimin eseri kahramanları?

Kalpaklılar, Samim Kocagöz'ün Kurtuluş Savaşımızı destansı bir dille anlattığı, tarihimizin önemli bir bölümüne tanıklık eden yaşamış kahramanların da yer aldığı belgesel bir roman. Doludizgin'le bir bütün oluşturan Kalpaklılar'da Kurtuluş Savaşı, İzmir'in işgalinden başlanarak anlatılıyor.

Cemo kimin eseridir?

Kemal Bilbaşar Cemo/Yazarları Bu eser, Kemal Bilbaşar'ın üçüncü romanı olan Cemo konusunu Doğu Anadolu bölgesindeki hayattan almaktadır. Yer yer destan havası hissedilen roman, bir kitle hikâyesini anlatmaktadır.

Yeşil Gece ne anlatıyor?

Yeşil Gece, Reşat Nuri Güntekin'in bu eseri her yaprağı inkılap öncesi o dipsiz karanlığı ve derin uçurumu bize anlatmaktadır. Kararmış ve sadece yeşil bir ışıkla aydınlanmış zihinleri bir yenilikçi öğretmenin gözünden anlatan roman o yılları ve savaşı her yönüyle anlatmış. Kitap 1928 yılında bitirilmiş.

Cemo kitabı kaç sayfa?

Cemo
Yayın Tarihi:11.12.2018
ISBN:9789750731877
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:212
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Cemo neyi anlatıyor?

Cemo Kemal Bilbaşar'ın Doğu Anadolu'daki ağa, maraba, şeyh, köylü ilişkisini anlattığı romanıdır. Kitap küçük yaşta annesini kaybeden güzel kız Cemo'nun yaşadıklarını anlatmaktadır. Kitap 1967'de Türk Dil Kurumu Roman Ödülü'nü kazanmıştır.