Bebeğin Damagi duserse ne olur?

İçindekiler:

  1. Bebeğin Damagi duserse ne olur?
  2. Madavur hastalığı nedir?
  3. Bebeklerin Damaklari neden beyaz olur?
  4. Bebek emerken neden Damağından ses gelmesi?
  5. Kubbe damak nedir?
  6. Acil Çocuk Hastalıkları Nelerdir?
  7. Yeni doğan bebekler neden beyaz olur?
  8. Yarık dudak yarık damak oluş nedenleri nelerdir?
  9. Bebeklerde damak düşmesi neden olur?
  10. Çocuk doktoru ameliyata giriyor mu?

Bebeğin Damagi duserse ne olur?

BEBEKLERDE DAMAK DÜŞMESİ BELİRTİLERİ Yenidoğan bebeğin memeyi ağzında tutamaması, ağzının kenarından sütü akıtması gibi durumlar ilk ve en belirgin belirtilerdir. Bu durumda bebek emerken garip sesler çıkarabilir ve süt emerken zorluk yaşayabilir.

Madavur hastalığı nedir?

Madavur (Akayaka/İbiş'te Çenebaşı denir) olan çocuğun tedavisi için de sarımsak ve tuz dövülerek çenelere sürülür (Akyaka/İbiş). Bebekliğin hemen başlarında bazı çocukların çeneleri morarır ve çenelerini açıp anne sütünü ememezler. Bu hastalığa yörede madavur denir.

Bebeklerin Damaklari neden beyaz olur?

Pamukçuk (Moniliazis); dil üzerinde, damakta ve yanaklarda beyaz lezyonlar şeklinde kendini gösteren bir maya mantarı hastalığıdır. Enfeksiyonun etkeni ağız ve vajinada yaşayan bir organizma olan “candida albicans”tır. Bu yüzden bebeklerde anüste de görülebiliyor.

Bebek emerken neden Damağından ses gelmesi?

Bebeğim emerken ses çıkarıyor normal mi? Eğer bebek çok fazla cuk cuk sesi çıkarıyorsa bu annenin memesini iyi ememediğini gösterir. Ya memeden az süt geliyordur, ya da bebeğin memeyi kavrayışı iyi değildir.

Kubbe damak nedir?

Sürekli parmak emmede, parmağı damağa bastırdığımız zaman damak kubbesi birazcık sığlaşıyor. Üst dişlerde damak daraldığı için ön dişlerde açık kapanış meydana geliyor. Buna bağlı olarak nefes almada, burunda, ağızdan solunuma katkı sağlıyor.

Acil Çocuk Hastalıkları Nelerdir?

Akut Solunum Yolu Enfeksiyonları: Çocukluk çağında en sık yakalanan enfeksiyonlardır. Alt ve üst solunum yolu
  • Akut Solunum Yolu Enfeksiyonları: Çocukluk çağında en sık yakalanan enfeksiyonlardır. ...
  • Ateş ve Soğuk Algınlığı (Nezle): ...
  • Orta Kulak İltihabı: ...
  • İç Kulak İltihabı: ...
  • Sinüzit: ...
  • Anjin: ...
  • Farenjit: ...
  • Bronşit:
Daha fazla öğe...•BE

Yeni doğan bebekler neden beyaz olur?

Verniks Kazeoza denilen bu beyaz tabaka, aslında bebeğin ilk koruma kalkanıdır. Bu beyaz kremsi yapı, anne karnında bebeği korumaya başlar, ta ki ilk banyosuna kadar..

Yarık dudak yarık damak oluş nedenleri nelerdir?

Hastalığın nedeni günümüzde tam olarak bilinmemektedir ancak yarık dudak ve damak oluşturan faktörler başında akraba evlilikleri, gebelikte sigara ve alkol kullanımı, epilepsi ilaçları, warfarin gibi kan sulandırıcı ilaçlar, romatizma ilaçları, vitamin ve folik asit eksiklikleri gelmektedir.

Bebeklerde damak düşmesi neden olur?

Yenidoğan bebekler arasında sıklıkla karşılaşılan damak düşmesi genellikle bebeğin beslenme zamanında ortaya çıkan bir durumdur ve bebeğin istediği gibi emmesinden kaynaklanır. Bebeğin yaşayabileceği emme sorunu da daha sonraki dönemlerde damak, diş ve çene bozukluklarına sebep olabilmektedir.

Çocuk doktoru ameliyata giriyor mu?

Hayır çocuk doktorları ameliyat yapmaz, mesela fıtık veya apandisitten şüphelenir, ya da tanısını koyar ancak ameliyatı çocuk cerrahi uzmanları yapar.