Tapu masrafları nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Tapu masrafları nasıl hesaplanır?
  2. Tapu masrafı kime ait 2020?
  3. Arsa tapu harcı ne kadar?
  4. Taşınmazın devri nasıl yapılır?

Tapu masrafları nasıl hesaplanır?

Tapu alım satım harcı, tapuda işlem yapılacak olan gayrimenkul ile ilgili beyan edilen alım/satım tutarı üzerinden hesaplanır. Yani tapuda 100 bin TL satış tutarı beyan edilen bir gayrimenkulün 2 bin TL alıcının, 2 bin TL de satıcının sorumluluğunda olmak üzere 4 bin TL tapu harcı tahsil edilir.

Tapu masrafı kime ait 2020?

2020 Tapu Harcı Ne Kadar, Tapu Harcını Kim Öder? Tapu harcı bedeli, aksi taraflarca kararlaştırılmadıkça alıcı ve satıcıdan eşit olarak yani her birinden satış bedelinin %2'si oranında tahsil edilir. Alıcı tarafından 4 bin TL ve satıcı tarafından 4 bin TL olmak üzere toplam 8 bin TL tapu harcı ödenir.

Arsa tapu harcı ne kadar?

Arsa devir ve iktisap işlemlerinde de konut ve işyerlerinde olduğu gibi alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı arsa satış değerinin binde 20 (%2) oranında olacak şekilde tahsil edilmektedir. Örneğin; 100 bin TL olarak beyan edilen bir arsanın satışı sırasında 2 bin TL satıcıdan, 2 bin TL'de alıcıdan tapu masrafı alınır.

Taşınmazın devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri oldukça basittir. Yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.