Pomem okulları kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Pomem okulları kaç yıllık?
  2. POMEM nerelerde var 2020?
  3. POMEM alımı nasıl oluyor?
  4. POMEM neyle alıyor?

Pomem okulları kaç yıllık?

POMEM Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler POMEM üzerinden eğitim ve öğretim süresi en az 6 aylık bir süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda sömestr izni ile beraber başlama ve bitiş tarihleri bu sürenin dışında kalır. Alınacak 6 aylık eğitim ile beraber polis mertebesi kapsamında kişi görevine başlar.

POMEM nerelerde var 2020?

POMEM 2020 şartları nelerdir? POMEM; İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

POMEM alımı nasıl oluyor?

a) POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 08 Aralık (dahil)-21 Aralık (dahil) 2020 tarihleri arasında saat 23.59'e kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

POMEM neyle alıyor?

POMEM alımları için İçişleri Bakanlığının belirlediği tarihlerde ve Emniyet Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği sınavda, KPSS'de Lisans mezunları P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları ise P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmalı.