Bursa Nilüfer nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Bursa Nilüfer nereye bağlı?
  2. Bursa Nilüfer neyi meşhur?
  3. Nilüfer Belediyesi hangi semtte?
  4. Bursa merkez hangi semt?
  5. Bursa Nilüfer ilçesi ne zaman kuruldu?
  6. Görükle hangi belediyeye bağlı?
  7. Bursa merkez ilçe neresi?
  8. Bursada kaç ilçe vardır?
  9. Kayapa ismi nereden gelir?

Bursa Nilüfer nereye bağlı?

Nilüfer, Bursa
Nilüfer
İlçe
ÜlkeTürkiye
İlBursa
Coğrafi bölgeMarmara Bölgesi
15 satır daha

Bursa Nilüfer neyi meşhur?

Nilüfer Gezilecek Yerler arasında en önemlileri Gölyazı, Uluabat Gölü, Ayvaini Mağarası, Misi Köyü ve Nilüfer Atatürk Ormanı'dır. Nilüfer Atatürk Ormanı manzara seyir noktaları, piknik alanları, spor yürüyüş parkurları, kır gazinosu ve büfeler gibi kullanım alanları ile göz dolduruyor.

Nilüfer Belediyesi hangi semtte?

Semt/Mahalle olarak Konak Mh. ve Nilüfer ilçesine bağlıdır. Nilüfer Belediyesi haritası Bursa ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Nilüfer Belediyesi posta kodu 16110.

Bursa merkez hangi semt?

Bursa'nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa'nın merkezidir. Tüm ilçeler ile bir komşuluğu bulunan Osmangazi'ye tüm ilçelerden otobüs, minibüs ve özel taksi gibi ulaşım seçenekleri ile gidilebilmektedir.

Bursa Nilüfer ilçesi ne zaman kuruldu?

İşte bu denli önemli bir konuma sahip olan Bursa ilimizin son yıllarda en hızlı kentleşmeyi kaydeden ilçesidir Nilüfer. İlçe olarak tarih sahnesindeki yerini 1987 yılında almıştır. İl sınırlarının tam ortasında bulunan Nilüfer'in bugünkü nüfusu 365 000 civarındadır.

Görükle hangi belediyeye bağlı?

Görükle, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir semttir.

Bursa merkez ilçe neresi?

Bursa'da bulunan ilçeler Osmangazi, Nilüfer, Büyükorhan, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Orhangazi ve Yenişehir'dir. Bursa'nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa'nın merkezidir.

Bursada kaç ilçe vardır?

Bursa
İlçe Sayısı:17
Belediye Sayısı:18
Köy Sayısı:0

Kayapa ismi nereden gelir?

1530 tarihli tahrirat defterlerine göre, Çelebi Mehmet'in vakıf köyü olduğu anlaşılan Kayapa'nın adı, resmi kaynaklarda 15. yüzyıldan itibaren geçiyor. yüzyıldan kalma bir caminin yer aldığı Kayapa'da, 1761 yılına ait bir belgede Celvetiye Şeyhi Hüseyin Efendi'nin bir tekkesinin bulunduğu belirtiliyor.