Aile sigortası nedir?

İçindekiler:

  1. Aile sigortası nedir?
  2. Kişisel güvenlik sigortası nedir?
  3. Aile ödenekleri sigortası Türkiyede var mı?
  4. Aile sigortası kaç yaşına kadar?
  5. Ölüm sigortası Nedir?
  6. Yapı Kredi Hayat Sigortası Nedir?
  7. Genel Sağlık Sigortası kaç yaş sınırı?
  8. Ölüm sigortasından yararlanabilme koşulları nelerdir?
  9. Ölüm sigortası primi kim öder?
  10. Ihtiyaç kredisi Hayat Sigortası ne kadar?

Aile sigortası nedir?

Poliçe türüne göre değişiklik gösteren aile sağlık sigortası, hastalık veya kaza durumlarında ortaya çıkabilecek maddi yıkımlara karşı hem kendinize hem de diğer aile fertlerine güvence sağlıyor. ... Poliçe içerisinde yazan teminatlar, çalışan kişilerin eş, çocuk veya bakmakla yükümlü olduğu aile yakınlarına yapılıyor.

Kişisel güvenlik sigortası nedir?

Kişisel Güvence Sigortası ile sadece kapkaç değil, evinizin dışında karşılaşabileceğiniz daha birçok riske karşı güvence altındasınız. ... Kişisel Güvence Sigortası, kaza sonucu sürekli sakatlık ve tedavi gerektiren hallerde sizi teminat altına alır, kaza sonucu vefat durumundaysa lehtarlarınıza tazminat ödenir.

Aile ödenekleri sigortası Türkiyede var mı?

Türkiye'de de halihazırda aile yardımı niteliğinde olan bazı yardımlar yapılmakta ancak resmi olarak uygulanan bir aile sigortası kolu bulunmamaktadır.

Aile sigortası kaç yaşına kadar?

Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık ...

Ölüm sigortası Nedir?

Ölüm sigortası, uzun vadeli sigorta türlerinden biridir. Ölüm sigortasının Kanu- numuzda yer almasının nedeni, sigortalıların ölmeleri halinde geride bıraktıkları hak sahiplerinin mağdur olmasını önlemektir. ... Ölüm sigortasından sağlanan yardımlar ölüm aylığı, ölüm toptan ödeme, evlenme yardımı ve cenaze yardımıdır.

Yapı Kredi Hayat Sigortası Nedir?

Ticari Hayat Sigortası, Yapı Kredi Bankası'ndan işletmelerin kullandığı nakit ya da gayrinakit ticari kredinin süresi içerisinde şirketin sahibi veya ortağının yaşam kaybı ve tam ve daimi maluliyet riskine karşı, işletmeye güvence sağlayan sigortadır.

Genel Sağlık Sigortası kaç yaş sınırı?

Bu işlemler SGK tarafından herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılmaktadır. * 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

Ölüm sigortasından yararlanabilme koşulları nelerdir?

a-) En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş veya, b-) 4/1-(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş, olması şartıyla ölüm aylığı bağlanır.

Ölüm sigortası primi kim öder?

Ölüm Sigortasında Hak Sahibi Kimdir? Sigortalının veya sürekli iş göremezlik geliri ile malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı almakta olanların ölümü halinde, gelir veya aylık bağlanmasına veya toptan ödeme yapılmasına hak kazanan eş, çocuk, anne ve babasıdır.

Ihtiyaç kredisi Hayat Sigortası ne kadar?

Ancak ihtiyaç kredisi için yıllık ortalama yıllık 50-70 TL, konut kredisi (mortgage) için yıllık ortalama yıllık 450-550 TL, taşıt kredisi için ise 100-350 TL hayat sigortası prim bedeli alınmaktadır. Bu fiyatlar bankalara ve sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterir.