Çürük diş dolgu olur mu?

İçindekiler:

  1. Çürük diş dolgu olur mu?
  2. Çürük diş dolgusu ne kadar sürer?
  3. Diş dolgusu yapılmazsa ne olur?
  4. 1 dolgu kaç dakika sürer?
  5. Diş dolgusu ne kadar sürede iyileşir?

Çürük diş dolgu olur mu?

Uzmanlara göre hemen hemen her çürüğe dolgu yapılmaktadır. Dişteki mevcut çürüğün büyüklüğüne göre diş dolgusunu yapılmaktadır. Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır.

Çürük diş dolgusu ne kadar sürer?

Diş dolgusu tedavisi genel olarak çürük dişlerde uygulanan bir işlemdir. Dolgu dayanıklı bir malzemeden yapılması nedeniyle uzun süreler boyunca dayanabilmektedir. Bu nedenle diş dolgusu yapımı bazı durumlar da geçici olarak yapılmasıyla, bir hafta ya da 3 gün kadar diş tedavisine bağlı olarak sürebilmektedir.

Diş dolgusu yapılmazsa ne olur?

Tedavi yapılmazsa veya ertelenirse, çürük sinir dokuya ulaşır ve sonunda diş enfeksiyonuna neden olur. Dişte oluşan enfeksiyon da, yüksek şiddette ağrıya, ateşe ve yüzün şişmesine neden olabilen bir apse yapabilir.

1 dolgu kaç dakika sürer?

Estetik dolgu yaptırmak, kendinizi dişleriniz ile iyi hissetmeniz ve özgüveninizi yeniden kazanmanız açısından faydalı olacaktır. Bir diş için ortalama dolgu süresi 30 dakika şeklinde belirlenmiştir. Gün içerisinde birden fazla dişinizi dolgu yaptırma şansınız vardır.

Diş dolgusu ne kadar sürede iyileşir?

Dişin canlı dokusuna yani sinirlere çok yakın bir dolgu yapılmışsa 3 haftaya kadar süren soğuk ve sıcak hassasiyeti olması normaldir. 3 hafta içerisinde hassasiyet yavaşça azalacak ve geçecektir.