Seksek oyununun nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Seksek oyununun nasıl oynanır?
  2. Seksek kaç kişi ile oynanır?
  3. Okul öncesi sek sek oyunu nasıl oynanır?
  4. Ip atlama oyunu ve kuralları nelerdir?
  5. Körebe oyunu nasıl oynanıyor?

Seksek oyununun nasıl oynanır?

Oyun aslında iki tur halinde oynanır. Başlarken 1-8 doğru atarak ilerleyip ikinci turda ise 8-1 doğru geri gidilir. Başka bir seksek türünde ise taş veya kiremit atıldıktan sonra karelere isabet ederse, oyuncu taşın bulunduğu karenin üstünden atlar, dönüşte çizgilere değmeden de taşı geri alır.

Seksek kaç kişi ile oynanır?

Takım ya da Ferdi olarak oynanan T Seksek Oyunu, çimlerin, pürüzsüz düz beton ya da sertleşmiş toprak yüzeylerde çizilen kare/dairelerin üzerinde sekilerek oynanılan oyundur. Oyun 45*45 veya 50*50 cm kenarlara sahip 8 kareden oluşur.

Okul öncesi sek sek oyunu nasıl oynanır?

Taş kutulardan birine doğru atılır ve taşın isabet ettiği kutuya kadar sekerek ilerlenir ve geri dönülür. Sayışarak bir çocuk seçilir. Çocuğun taşı atarak hangi numaraya isabet ettirdiyse ona doğru seke seke gitmesi ve dönmesi istenir.

Ip atlama oyunu ve kuralları nelerdir?

İp atlama oyunu nasıl oynanır?
  • Oyuncu, kendi boyunun iki katı uzunlukta bir ip alır. İki elini aynı yöne çevirir ve ip yere değerken zıplar. ...
  • İki/Üç Kişilik Düz Atlama. Bu teknikte ip atlayacaksanız ipin çok daha uzun olması gerekiyor. 5-6 metre yeterli olur. ...
  • İki/Üç Kişilik Çapraz Atlama.

Körebe oyunu nasıl oynanıyor?

Körebe olarak adlandırılan oyuncunun gözleri mendil veya eşarp gibi bir malzemeyle bağlanır ve ebe etrafını göremez hale getirilir. Diğer oyuncular körebenin etrafında dolaşır ve ona dokunurlar. Körebe onları yakalamaya çalışır. Körebe gözleri kapalı şekilde birini yakalarsa o ebe olur.