Beyaz diş teli var mı?

İçindekiler:

  1. Beyaz diş teli var mı?
  2. Diş teli Çelik mi?
  3. Porselen diş teli mi metal mi?
  4. Diş teli kaç ayda bir değiştirilmeli?
  5. Diş teli kaç yıl kalır çocuk?

Beyaz diş teli var mı?

Şeffaf diş teli tedavisi aslında telin şeffaf olması değildir. Diş teli metal olmak zorundadır. Dişlerin üzerine yerleştirilen braket isimli parçalar şeffaf olabilmektedir. Braket parçaları seramik materyali kullanılarak şeffaf şekilde üretilmiştir.

Diş teli Çelik mi?

Estetik Diş Telleri İlk üretildiği dönemlerde porselenden yapıldığı için kırılgan ve sararan yapısından dolayı tercih edilmezken günümüz teknolojisinde dayanıklı porselen teller üretilmiş olmakla birlikte safir denen şeffaf ve dayanıklı braketler de kullanılmaya başlanmıştır.

Porselen diş teli mi metal mi?

Estetik Kaygısı Olanlara Şeffaf Diş Telleri! Görünümünün metal teller ile bozulmasını istemeyenler tarafından tercih edilen şeffaf diş telleri, dikkatli şekilde bakılmadıkça fark edilmezler. Porselen ya da seramik tellerin işlevleri metal teller ile aynıdır. ... Metal diş tellerine oranla daha az kuvvet uygularlar.

Diş teli kaç ayda bir değiştirilmeli?

Diş telinin sonuç vermesi adına minimum 1 yıl boyunca beklemek gerekir. Problemleri ya da şikayetleri az olan hastalarda daha kısa sürede başarı elde etmek mümkündür. Diş teli, minimum 8 ay boyunca kalmak zorundadır. Bir hastanın tel takma süresi 18 aydan başlar ve 24 aya kadar değişiklik gösterir.

Diş teli kaç yıl kalır çocuk?

Diş teli tedavileri genellikle 1- 2 yıl civarında bitmektedir. Ancak bazı durumlarda 3-4 yıla kadar tedavi süresi uzayabilir.