Gunaydin Kürtçe nasıl denir?

İçindekiler:

  1. Gunaydin Kürtçe nasıl denir?
  2. Roj ne demek Kürt?
  3. Dembaş Kürtçe ne demek?
  4. Kürtçe tesekkur ederim nasil?
  5. Roj nedi ne demek?
  6. Rojbaş Kürtçe ne demek?
  7. Zor zor spas ne demek?
  8. Esen Türkçe mi?
  9. Tünaydın saat kaçta denir?
  10. Roj bira ne demek?

Gunaydin Kürtçe nasıl denir?

Kürtçe Günaydın Mesajları Kürtçe "Roşbaş hewalno" - Günaydın arkadaşlar. Kürtçe "Sıba te xer bı veya Roşbaş evinamın." - Günaydın sevgilim, sevdiğim. Kürtçe "Rojbaş hewalno. Hun baş rakêtın?" - Günaydın arkadaşlar.

Roj ne demek Kürt?

Kürtçe rojbaş kelimesi Türkçe günaydın, iyi günler, tünaydın gibi anlamlara gelmektedir. Rojbaş kelimesi Kürtçe "roj" ve "baş" kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. "Roj" tek başına "gün ve güneş" anlamlarına gelmektedir.

Dembaş Kürtçe ne demek?

kürtce dilinde insanlarin konusmaya baslamadan once kullandiklari bir kelime. karsiligini tam olarak bulamadim. "dem" zaman demek ve "baş" da iyi/hos demek. türkçe karşılığı "iyi günler" olan kürtçe sesleniş biçimi. ...

Kürtçe tesekkur ederim nasil?

PAYLAŞ: Türkçe teşekkür etmek kelimesinin Kürtçe çevirisi "Spaskirin" demektir. Türkçe Teşekürler ve Teşekkür ederim kelimelerin Kürtçe çevirisi ise Teşekkürler "spas" ve Teşekkür ederim "spas dikim" anlamına gelir.

Roj nedi ne demek?

Roj kelime anlamı olarak 'Gün ve Güneş' anlamlarına gelmektir. Diğer kelime ise 'Baş' kelimesidir. Baş ise Türkçede iyi anlamına gelmektedir.

Rojbaş Kürtçe ne demek?

kürtçe'de günaydın veya iyi günler anlamına gelir. kürtçe günaydın ve iyi günler anlamına gelir. ... ayrıca êvarbaş, iyi akşamlar; şevbaş ise iyi geceler demektir.

Zor zor spas ne demek?

Spas dikim. Çok teşekkür ederim. (Gelek sipas dikim. - Zor spas. - Gelek sipas. )

Esen Türkçe mi?

Esen Türkçe mi? Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) āsān آسان "rahat, dingin, kolay" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) āsūdan, āsāy- آسودن, آساى "dinlenmek, istirahat etmek" fiilinden türetilmiştir. asayiş maddesine bakınız.

Tünaydın saat kaçta denir?

Tünaydın kelimesi iyi geceler anlamına gelse de genellikle 13.00 ile 19.00 saatleri arasında kullanılır.

Roj bira ne demek?

Washington Post, Viyana'da "Roj" adı ile üretilen ve "Kürt birası" olarak tanımlanan bira için ithal izninin 18 aydır verilmediğine dikkat çekti. ... Washington post, İstanbul kaynaklı Karl Vick imzalı haberinde "Roj"un, gururla kendisini 'Kürt birası' olarak tanımladığı belirtiliyor.