KEP kimler için zorunludur?

İçindekiler:

  1. KEP kimler için zorunludur?
  2. KEP kullanımı zorunlu mu?
  3. KEP zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?
  4. KEP kimlere zorunlu 2019?
  5. KEP tebligat yerine geçer mi?
  6. KEP uygulaması ne zaman başlıyor?
  7. KEP adresi kim alabilir?
  8. KEP adresi nasıl alınır?
  9. KEP adresi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  10. KEP kodu nasıl alınır?

KEP kimler için zorunludur?

Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin (anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

KEP kullanımı zorunlu mu?

Elektronik posta kategorisinde yer alan KEP, resmi yazışmaların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanmıştır. ... Şirketler için zorunlu olan kayıtlı e-posta hizmeti, internet ortamında güvenli yazışma işlemi için gereklidir. KEP sistemi dünya genelinde kullanılan ve ülkemizde de kullanılan bir sistemdir.

KEP zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?

Bu yönetmelikle tarihinden itibaren avukatlar, arabulucular ve bilirkişilere "Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi`ne (UETS)" dahil olma ve bir Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) alma zorunluluğu getirilmiştir.

KEP kimlere zorunlu 2019?

NOT:Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olacağından, tebligatların elektronik yolla yapılabilmesi için bu nevi şirketlerin elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinmeleri zorunludur.

KEP tebligat yerine geçer mi?

KEP adresleri sadece elektronik tebligatların alınabilmesi için değil ihtarname, ihbarname, itiraz ve benzeri hukuki bilgi içeren maillerin de aktarılması hususunda kullanılabilmektedir. Yetkili merci elektronik tebligatı PTT'ye iletmekte, PTT'den de kendi bünyesinde bulunan PTTKEP'e bu tebligat ulaşmaktadır.

KEP uygulaması ne zaman başlıyor?

Türkkep, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı (KEPHS) güven kurumu olarak, yetkilendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'ndan aldığı yetkiyle KEP ve e-tebligat hizmetleri vermeye başladı.

KEP adresi kim alabilir?

Gerçek Kişiler için; Gerçek Kişiler birden fazla KEP hesap adresi alabilir. KEP adresi (İsim).(soyisim)@hs01.kep.tr şeklinde alınabilir, daha önce bu adres alınmış ise (isim).(soyisim).(sayı)@hs01.kep.tr şeklinde KEP hesap adresi alınabilir.

KEP adresi nasıl alınır?

Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP adresi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

KEP kodu nasıl alınır?

KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.