Diş eti büyümesine neden olan hastalıklar?

İçindekiler:

  1. Diş eti büyümesine neden olan hastalıklar?
  2. Dişeti büyümesi ne demek?
  3. Diş eti büyümesine neden olan ilaçlar?
  4. Diş eti ameliyatı acıtır mı?
  5. Kortizon diş eti çekilmesi yapar mı?

Diş eti büyümesine neden olan hastalıklar?

Şeker hastalığı olan insanlarda diş eti büyümesi görülebilir . Bunların dışında dengeli beslenmeme ,ağız hijyenini sağlayamama ,ağızdan nefes alma , diş etleri arasında yemek birikmesi , kötü restorasyonlar gibi durumlar da diş etlerinde büyümeye sebebiyet verir.

Dişeti büyümesi ne demek?

Dişeti büyümesi iltihabın doğrudan bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Dişetlerindeki iltihap genelde dişlerden yiyeceklerin yeterince uzaklaştırılamaması nedeniyle oluşur. Meydana gelen bu birikim bakteriler ile plak ve diş taşına dönüşür. İltihap diş etlerini hassaslaştırır ve kızarmış bir görünüm yaratır.

Diş eti büyümesine neden olan ilaçlar?

Dişeti büyümesine yol açan kalsiyum kanal blokörleri Nifedipin, Amilodipine, Diltiazem, manidipin, verapamil, felodipin, nicardipin, nitredipin. Bu grup ilaçların kullanımında Fenitoin'e bağlı oluşan dişeti problemlerine benzer sorunlar yaşanır.

Diş eti ameliyatı acıtır mı?

Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen tedavi sırasında acı hissi yaşanmaz. Operasyon sonrası ortaya çıkabilecek ağrılar için doktor tarafından belirlenen ağrı kesiciler kullanılabilir.

Kortizon diş eti çekilmesi yapar mı?

Bazı ilaçlar diş etinin bozulmasına sebep olur Bunlar; doğum kontrol hapları, antidepresanlar, bazı tansiyon-kalp ilaçları, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, sara tedavisinde kullanılan ilaçlar, astım tedavisinde kullanılan ve kortizon içeren sprey formundaki bazı ilaçlardır.