Ahtapot nasıl bir hayvandır?

İçindekiler:

  1. Ahtapot nasıl bir hayvandır?
  2. Ahtapot üremesi nasıl olur?
  3. Ahtapot ne yapar?
  4. Ahtapot yavrusuna bakar mı?
  5. Ahtapot nasıl doğar?

Ahtapot nasıl bir hayvandır?

Ahtapot; yumuşak gövdeli, sekiz kollu, Octopoda takımında sınıflandırılan yumuşakçaların genel adı. Kabul görmüş 300 civarında türü bulunan ahtapotlar kalamarlar, mürekkep balıkları ve nautiloidler ile birlikte kafadan bacaklılar (Cephalopoda) sınıfında gruplandırılırlar.

Ahtapot üremesi nasıl olur?

Dişi ahtapot çiftleşmeden sonra bir oyuk bularak oraya yerleşir. Yumurtlamaya başlar ve yumurtlama işlemi bittikten sonra kuluçkaya yatar. Yumurtalarını yuvanın tavanına çengelle asar gibi dizer. Yumurtalara devamlı su pompalayarak onların temiz kalmalarını sağlar.Her ne pahasına olursa olsun yuvasını terk etmez.

Ahtapot ne yapar?

Özellikle mavi halkalı olarak bilinen ahtapot çok zehirlidir. Zehri, insanları da öldürebilir. Ahtapotların savunma mekanizmasında kamuflaj yeteneği de önemli bir yere sahiptir. Derilerinde bulunan ve renk değişimini sağlayan 3 çeşit hücreden biri kromatoforlardır.

Ahtapot yavrusuna bakar mı?

Anne ahtapotlar sadece kendilerini değil aynı zamanda oradan oraya taşıyamadığı yüzlerce yavrusunu korumak için tüm bunları önceden düşünerek her türlü önlemi yavruları doğmadan önce alıyor.

Ahtapot nasıl doğar?

Anne ahtapot hayatı pahasına yumurtaları avcılardan korur. Yumurtaları okşayarak üzerlerinde alglerin oluşmasını sağlar. Ahtapotun yarı saydam yumurtaları büyür, anne ahtapot avlanamadığı için kilo kaybeder ve derisi gevşeyip soluklaşır.