Göz tembelliğinde gözlük takılır mı?

İçindekiler:

  1. Göz tembelliğinde gözlük takılır mı?
  2. Gözlük gözleri bozar mı?
  3. Göz tembelliği nasıl anlaşılır?
  4. Göz tembelliği geçmezse ne olur?

Göz tembelliğinde gözlük takılır mı?

Gözlük ya da Kontakt Lens Kullanımı Göz tembelliği tedavisinde en sık başvurulan yöntem gözlük ya da lens kullanımıdır. Özellikle görme bozukluklarından kaynaklanan göz tembelliğinde gözlük kullanımı iyi sonuç verir.

Gözlük gözleri bozar mı?

Doğru:Gözlük veya kontakt lens takmanın ya da takmamanın gözlük kusurunun ilerlemesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Gözlük veya kontakt lens kullanmanın tek amacı daha iyi bir görme kalitesi sağlamaktır. Yanlış: Bir insan uzağı ve yakını net görüyorsa gözü sağlam demektir.

Göz tembelliği nasıl anlaşılır?

Göz tembelliği belirtileri nelerdir? Göz tembelliği belirtilerin başında gözlükle yada başka tedavilerle düzletilemeyen görme kaybı gelir. Tembel göz az görür. Ayrıca gözde kayma ve şaşılık, gözlerde titreme (nistagmus) de göz tembelliği belirtileridir.

Göz tembelliği geçmezse ne olur?

Göz tembelliği, erken çocukluk döneminde tedavi edilmezse ileri yaşlarda kalıcı görme azlığına yol açabiliyor. Üstelik o dönemde tedavi için geç kalınmış oluyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre bir gözünde tembellik olan çocuklar travmaya bağlı olarak diğer gözlerini de kaybetme riski taşıyor.