Kombi neden çalışmıyor?

İçindekiler:

  1. Kombi neden çalışmıyor?
  2. Kombi neden elektrik gelmez?
  3. Baymak kombi çalışmıyor ne yapmalıyım?
  4. Kombi neden sık sık ateşleme yapar?
  5. Kombi gazsız çalışırsa ne olur?
  6. Elektrikler gidince kombi çalışır mı?
  7. Kombinin ışığı neden yanmaz?
  8. Kombi neden ateşleme yapıp hemen sönüyor?
  9. ECA kombi neden sürekli çalışıyor?
  10. Kombide resetleme ne demek?
  11. Kombiye gaz gelip gelmediğini nasıl anlarız?
  12. Kombiye gaz gelmiyorsa ne yapmalı?
  13. Elektrik gidince doğalgaz kapatılır mı?
  14. Elektrik kesilince doğalgaz çalışır mı?
  15. Demirdöküm Nitromix kombi neden çalışmaz?
  16. Demirdöküm kombi resetleme nasıl yapılır?

Kombi neden çalışmıyor?

Kombiniz Hiç Çalışmıyor İse Elektronik Kart Arızalı Olabilir Değişmesi yada Onarılması Gerekebilir. Cihazınız Çalışıyor Ve Ateşlemiyor İse Fan Motoru, Hava Akış Anahtarı 3-)Prosestat Arızalı olabilir. Değişmesi ya da Onarılması Gerekebilir. Sirkülasyon Pompası (Devir Daim Pompası) Bloke Olabilir.

Kombi neden elektrik gelmez?

Voltaj dalgalanması sebebi ile anakartta arızalar yaşanabilir. Bu da kombiye elektrik gitmemesine yol açabilir. Kombiler çalışma prensibi olarak elektriği direkt olarak şebeke voltajından alır. Voltajda yaşanan dalgalanmalar da ankartta arıza yaşanmasına sebep olabilir.

Baymak kombi çalışmıyor ne yapmalıyım?

Baymak Kombi hiç çalışmıyor ise, cihazın elektrik kablosunu kontrol ediniz. Su basınç göstergesini kontrol ediniz, su seviyesi 1 bar' ın altında ise 1.5 seviyesine getiriniz. Bazı kombilerde su basıncı düşük olduğundan ötürü kombiye hiç elektrik gelmeyebilir.

Kombi neden sık sık ateşleme yapar?

İyonizasyon elektrodu sorunu İyonizasyon elektrodu brülör kısmında yer alan uzun çubuk şeklinde parçadır. İyon çubuğu adı da verilmektedir. Zamanla oksitlenme yaptığında veya kirlendiğinde alev okumaz. Alev algılanmadığı için de kombi ateşleme denemesi yapar.

Kombi gazsız çalışırsa ne olur?

Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.

Elektrikler gidince kombi çalışır mı?

Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. ... Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı."

Kombinin ışığı neden yanmaz?

Çünkü Demirdöküm Kombi Işıkları Yanmıyor şikayeti genellikle kombiye gerekli elektriğin gelmemesinden ötürü meydana gelmektedir. ... Eğer evinizde elektrik var ise kombinin yanında bulunan sigortanın açık olup olmadığını kontrol edin. Sigorta açık konumdaysa kombinin güç düğmesinin açık olduğundan emin olun.

Kombi neden ateşleme yapıp hemen sönüyor?

İyonizasyon elektrodu oksitlenme ya da paslanma yapmış olabilir. bunun müdahalesi uzmanlık gerektireceği için firmamıza başvurmanız gerekir. bir başka sorun da kombinizin beyni ya da elektronik kartı arızalı olabilir. aynı zamanda gaz valfi denilen parça da arızalı olabilir.

ECA kombi neden sürekli çalışıyor?

ECA Kombi Sürekli Çalışıyor! Bu durumla karşılaştığınızda yeni bir tesisat döşeme işlemi gerekebilir. Kalorifer filtresi tıkalıysa ;Kombinin alt tarafında kalorifer dönüş borusu içerisinde filtre vardır. Eğer filtre tıkalı ise peteklere yeterli oranda ısı gidemez.

Kombide resetleme ne demek?

Resetleme işlemi kombilerde oluşan sorunlarda servis öncesi yapılması gereken en önemli uygulamadır. Çoğu arıza durumunda resetleme işlemi servis öncesi müdahalede işe yarayabilmekte ve sorunu çözümleyebilmektedir. Kombilerin bazılarında “R” harfinde düğme yer alır. ... Kombilerin bazılarında “reset” yazan düğme yer alır.

Kombiye gaz gelip gelmediğini nasıl anlarız?

Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.

Kombiye gaz gelmiyorsa ne yapmalı?

Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.

Elektrik gidince doğalgaz kapatılır mı?

"Elektrik kesildiğinde kullanıcılar mutlaka doğalgaz cihazının elektrik bağlantısını kapatarak, şalteri kapalı duruma getirmelidir. Elektrik geldiğinde ise yeniden şalteri açık duruma getirerek kombiyi açmalıdırlar." diyen Nusret Alkan bakın neler anlattı.

Elektrik kesilince doğalgaz çalışır mı?

Öncelikli olarak elektrik kesintisi olduğu andan itibaren, elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının tamamının kapalı konuma getirilmesi gerekmektedir. Elektrik arzı tekrar sağlandıktan sonra, yakıcı cihazların 15 dakika süreyle kesinlikle çalıştırılmaması gerekmektedir.

Demirdöküm Nitromix kombi neden çalışmaz?

Demirdöküm Nitromix Kombi Çalışmıyor. Elektronik kart sigortası atmış olabilir ya da kablo bağlantılarında sorun olabilir. Sıcaklık ve basınç değerleri gözüküyor lakin arıza kodu yok. Kombinizin çalışma modunu seçmediğinizden dolayı çalışmıyor. Modu seçtikten sonra çalışmıyorsa servis çağırın.

Demirdöküm kombi resetleme nasıl yapılır?

Açma kapama işlemini yaparak kombiye reset atmış olursunuz. Demirdöküm Nitromix modellerinde ise reset tuşu ekranın hemen sol tarafında bulunur. Bu tuşun hemen altın “Reset” yazar. Bu tuşa bir defa basmanız resetleme işlemi için yeterlidir.