Kamu SM nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kamu SM nerelerde kullanılır?
  2. Tübitak Kamu SM ne işe yarar?
  3. Kamu SM başvuru nasıl yapılır?
  4. Kamu SM şifremi unuttum ne yapmalıyım?
  5. Kamu SM Mali mühür geldi ne yapmalıyım?
  6. Mali mühür şifresi nasıl öğrenilir?
  7. Kamu kurumlarında çalışanlar için elektronik sertifikalar nereden temin edilir?
  8. Akis akıllı kart şifresi nasıl alınır?
  9. E-Fatura için mali mühür nasıl alınır?
  10. Mali Mühür şifresi nerede yazar?

Kamu SM nerelerde kullanılır?

Niteliksiz genel kullanım amaçlı e-imza için elektronik sertifika üretimi, veritabanları, uygulamalar ve domain log-on sertifikaları üretimi, e-mail koruma, SSL sunucu koruma ve VPN/LOGON amaçlı sertifikaların üretimi.

Tübitak Kamu SM ne işe yarar?

Kamu SM. Kamu SM, kişilerin kimlik doğrulamasını sağlayıcı nitelikli sertifikasyon servislerde, elektronik belgelerin, elektronik veri ve donanımların güvenilirlik ve güvenliğini sağlayıcı hizmetlerde uzmanlaşmıştır.

Kamu SM başvuru nasıl yapılır?

Kurum sertifika temsilcinizin hazırladığı e-imzalı/ ıslak imzalı ve kurum mühürlü FRM.01.03_09 Nitelikli Elektronik Sertifika Başvuru Listesi'ni bilgi[at]kamusm.gov.tr ye gönderdikten sonra sipariş açılır. Siparişe istinaden ilgili kişinin listede belirtilen e-posta adresine başvuru e-postası gönderilir.

Kamu SM şifremi unuttum ne yapmalıyım?

PIN bilgisinin güvenli olarak muhafaza edilmesi kart sahibinin sorumluluğundadır. PIN'in 3 (üç) kere hatalı girilmesi durumunda www.kamusm.gov.tr adresindeki Online İşlemler sayfasından PIN Oluşturma/Kilit Çözme seçilerek yeni PIN oluşturulmalıdır.

Kamu SM Mali mühür geldi ne yapmalıyım?

Mali Mühür uygulamasının açılması bekleyiniz. Uygulama açıldıktan sonra Kilit Çözme ekranındaki doğrulama kodunu ilgili alana yapıştırınız veya ikonuna tıklayarak kodun ilgili alana gelmesini sağlayıp İleri( ) butonuna basınız. Kilit Çözme Bilgilendirme alanındaki talimatları dikkatlice okuyarak eksiksiz takip ediniz.

Mali mühür şifresi nasıl öğrenilir?

Mali Mühür PIN/Şifre Alma Mali mührünüze sim kartı taktıktan sonra Mali Mühür Sertifikanıza ait PIN/Şifre almanız gerekmektedir. Mali Mühür şifresini https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nb.go adresli Kamu Sertifikasyon Merkez'i sayfasından alınmaktadır.

Kamu kurumlarında çalışanlar için elektronik sertifikalar nereden temin edilir?

Kamu kurumunda çalışan ve elektronik imzaya sahip olan memurlar ve e-imzaları kurum içi ve kamu kurumları arasında işlemlerde kullanacaklardır. Sertifika Başbakanlık Genelgesi gereği TÜBİTAK UEKAE 'den temin edilebilir.

Akis akıllı kart şifresi nasıl alınır?

1) http://www.kamusm.gov.tr adresine girilir. 2) “Online” işlemler butonu açılır. “Nitelikli Elektronik Sertifika İşlemleri” butonuna basılır. 3) Buradan “Şifreli Giriş” butonu tıklanarak , şifreli giriş ekranı açılır.

E-Fatura için mali mühür nasıl alınır?

Mali Mühür Başvuru Süreci Mali Mühür Sertifikası için https://mportal.kamusm.gov.tr adresine gidilir. Açılan sayfada tüzel ya da gerçek kişi firma bilgileri ilgili alanlar doldurularak başvuru gerçekleştirilir.

Mali Mühür şifresi nerede yazar?

Mali mührünüze sim kartı taktıktan sonra Mali Mühür Sertifikanıza ait PIN/Şifre almanız gerekmektedir. Mali Mühür şifresini https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nb.go adresli Kamu Sertifikasyon Merkez'i sayfasından alınmaktadır.