UETS adresi nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. UETS adresi nasıl bulunur?
  2. E-tebligat nasıl takip edilir?
  3. Elektronik tebligat adresi nedir?
  4. Elektronik tebligat kimlere zorunlu?
  5. E-tebligat adresi nasıl kapatılır?

UETS adresi nasıl bulunur?

​ ​Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine www.etebligat.gov.tr veya ptt.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

E-tebligat nasıl takip edilir?

​Kayıtlı Elektronik Posta Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

Elektronik tebligat adresi nedir?

Elektronik Tebligat Adresi Nedir ? PTT tarafından, gerçek kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler için ise tabi oldukları sistem bilgileri esas alınmak suretiyle tek ve benzersiz şekilde oluşturulan ve UETS'ye kaydedilen tebligat adresidir.

Elektronik tebligat kimlere zorunlu?

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi ile düzenlenmiş ve ağırlıklı olarak kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişileri elektronik tebligat sistemine geçmek zorunda bırakılmıştır.

E-tebligat adresi nasıl kapatılır?

UETS hesabı kapatılabilir mi? Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu olanlar için zorunluğun ortadan kalkması durumunda ilgili kurum/kuruluş/birlik tarafından bir ay içinde PTT'ye gerekli bildirim yapılır. Bildirim tarihinden itibaren bir ay içinde adres PTT tarafından kullanıma kapatılır.