Levrek avı ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Levrek avı ne zaman başlar?
  2. Çipura ne zaman avlanır?
  3. Deniz levreği nasıl yakalanır?
  4. Gece çipura avlanır mı?
  5. Tatlı su levreği avı nasıl yapılır?
  6. Jig kaç gr olmalı?
  7. Jig yem nerede kullanılır?

Levrek avı ne zaman başlar?

Levreğin av mevsimi her ne kadar mayıs ortası-eylül sonu olarak tespit edilmişse de kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında kısa akışlar yaptığı için aralıklı olarak av verebilir. Levrek Serranidae familyasından olup, bilimsel adı Dicentrarchus labrax'tır.

Çipura ne zaman avlanır?

Ağustos, Eylül, Ekim ayları arası 1-2 kulaçlara kadar çipuranın kıyıya yaklaştığı mevsimlerdir. Yem olarak çipura için madya, yengeç, kayalara yapışık olarak yaşamını sürdüren kaya midyesi kıyıdan çipura için en popüler yem olarak kullanılabilir.

Deniz levreği nasıl yakalanır?

Levrek avına en uygun takım önde tek iğneli gezen kurşunlu şeytan çarpması denilen takımdır. Bu takımda yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda bir ayak (ayak olarak kullanılacak misina 30 mm den kalın olmamalı) misinanın ucuna uzun pala metalik renk sağlam bir iğne bağlanır. uzun palalı iğneler levrek avında daha avcıdırlar.

Gece çipura avlanır mı?

Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Saroz kıyılarındaki av zamanlarında deniz suyu sıcaklığı nedeniyle farklılık görülebilir. Çipura günün her saatinde oltanıza gelebilir; ancak en verimli av saatleri, gece yarısından sonra sabahın ilk ışıklarına kadar olan zaman aralığıdır.

Tatlı su levreği avı nasıl yapılır?

Levrekler hem sahte yemler ile at çek yaparak hemde yemli takımlar ile avlanabilir. Solucan balık parçalarıi küçük balıklar kullanarak av yapabilirsiniz. Solucan ve balık parçası ile avlanacaksanız klasik dip oltası ve 6 numara kahverengi iğne kullanabilirisiniz.

Jig kaç gr olmalı?

Yukarıdakileri genel olarak özetlemek gerekirse, eğer 60 metre civarlarında bir derinlikte güçlü de bir akıntı varsa kullanmanız gereken jig 175 gr, eğer deniz durgunsa ve hiç akıntı yoksa 100 gr civarlardaki jigler tercih edilir.

Jig yem nerede kullanılır?

Jig yemler için kullanım amacı; derin sularda avcı balıkları kandırmaktır. Sahte ava atlayan büyük balıklar, balık yemleri sayesinde avlanır.