HRD sertifika gerçek mi?

İçindekiler:

  1. HRD sertifika gerçek mi?
  2. HRD Antwerp Acilimi nedir?
  3. HRD sertifika nedir ne işe yarar?
  4. HRD sertifika güvenilir mi?
  5. GIA sertifikalı ne demek?
  6. Hologramlı mücevher sertifikası nedir?
  7. Pırlanta Yüzük satarken değer kaybeder mi?
  8. Loupe Clean ne demek?
  9. Blue Diamond sertifika nedir?
  10. Pırlanta Yüzük kalitesi nasıl anlaşılır?
  11. Sertifikasız pırlanta Alınır mı?

HRD sertifika gerçek mi?

Bu kıymetli taşın uluslararası güvencede satın alınmasını sağlar. 6 tane gemolog tarafından incelendikten sonra hazırlanan sertifika pırlantanın kimlik belgesidir. Yani HRD sertifikalı ne demek sorusunun bir diğer yanıtı da pırlantanın gemologlar tarafından incelendiği ve gerçek olduğu anlamına gelir.

HRD Antwerp Acilimi nedir?

HRD Antwerp merkezi Belçika'dadır ve (Hollandaca Hoge Raad voor Diamant adına sahip) HRD baş harfleri "Yüksek Elmas Konseyi" anlamına gelir. 1976'da kurulan HRD, doğru derecelendirme hizmetlerinde en iyi küresel laboratuarlardan biridir.

HRD sertifika nedir ne işe yarar?

1976 yılında Belçika'da kurulan HRD dünyanın en büyük pırlanta sertifikalandıran ve rapor yazan kurumlarındandır. HRD dünyadaki en büyük pırlanta test laboratuvarına sahiptir. ... HRD sertifikanın yanı sıra ürün raporu da hazırlar. Bu raporların suistimal edilmemesi için mercek ve Uv ışığı ile görülebilecek tedbirler alır.

HRD sertifika güvenilir mi?

Bu sebeple de tüm dünya ülkeleri tarafından oldukça güvenilir ve bağımsız olarak da kabul edilmiştir.

GIA sertifikalı ne demek?

GIA Sertifikasyonu, dünya çapında tanınmış bir pırlanta sertifikasyon süreci ve kalite standardıdır. GIA (Gemological Institute of America) tarafından yaratılmıştır ve değerli taşların, özellikle de elmasın, bağımsız bir analizini sunar. ... Berraklık (Clarity) - Elmas oluşurken meydana gelen doğal kusurları ifade eder.

Hologramlı mücevher sertifikası nedir?

Böylece bir mücevher satın alındığında, yanında Türkiye'de ilk defa markamızca uygulanan Hologramlı Mücevher Sertifikası da verilmektedir. Bu sertifika sayesinde pırlantanın doğal, mücevherin değerlerinin ise doğru olduğundan emin olursunuz.

Pırlanta Yüzük satarken değer kaybeder mi?

Bir pırlantanın yeniden satış değeri o kadar yüksek değildir. Bir, pırlanta mücevherlerinizi veya pırlanta yüzüğünüzü satmaya karar verdiğinizde bir miktar parayı geri alacağınız anlamına gelir. Ancak, her zaman biraz para kaybedersiniz.

Loupe Clean ne demek?

PIRLANTADA KARAT VE BERRAKLIK En iyi berraklık derecesi “loupe clean” olarak adlandırılmaktadır. Elmasın 10X lup ile incelenmesi ardından hiçbir inklüzyon bulunmaması sonucu o elmas için bu tanımlama kullanılır. Loup Clean: Taşın içinde hiçbir kusur bulunmadığında tanımlanan kalite sınıfıdır.

Blue Diamond sertifika nedir?

Blue Diamond, tüm değerli taşlar için sertifika verebilme yetkisine sahiptir. ... Bu kimlik yani Blue Diamond Sertifikası pırlantanın karakteristik özelliklerini anlatan bir belgedir. Taşın imitasyon olmadığının kanıtıdır. Mücevher satın almanın güvenli bir yoludur.

Pırlanta Yüzük kalitesi nasıl anlaşılır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.

Sertifikasız pırlanta Alınır mı?

Uluslararası sertifikası bulunmayan pırlantanızı satmak zordur. Satabilirsiniz ancak çok ucuza gidebilir ölü fiyatına sizden alabilirler. Firmamızda sertifikasız pırlantayı uygun fiyatlara almaktadır.