Verim gübresi fındığa hangi ayda atılır?

İçindekiler:

  1. Verim gübresi fındığa hangi ayda atılır?
  2. Çotanak gübresi ne zaman atılır?
  3. TSP gübre hangi bitkilerde kullanılır?
  4. TSP gübre nasıl kullanılır?
  5. Çotanak fındık gübresi nasıl kullanılır?
  6. Çotanak Fertil gübre ne işe yarar?
  7. Çotanak Fertil nedir?
  8. 26 26 Gübre ne işe yarar?

Verim gübresi fındığa hangi ayda atılır?

Toprak yapısı incelendikten sonra tavsiye edilen miktarlarda Mart ve Mayıs ayında serpme işlemi yapılır.

Çotanak gübresi ne zaman atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir. 10 yaşından büyük ağaçlar için 1 kg, 10 yaşın altındaki ağaçlar için 750 gram ocak başı uygulama yapabilirsiniz.

TSP gübre hangi bitkilerde kullanılır?

Fosfor ihtiyacını karşılamak için tüm bitkilerde (hububat, mısır, pamuk, fındık, bağ, muz vs.) taban gübresi olarak kullanılır. Sağlıklı kök gelişimini sağlayarak, toprakaltı su ve besin maddesi alım kapasitesini arttırır.

TSP gübre nasıl kullanılır?

TSP gübresi ekim veya dikimden hemen önce veya ekim esnasında toprağa verilmeli ve tohum kök derinliğine gömülmelidir. Tüm bitkilerin fosfor ihtiyacını karşılamak için (hububat, mısır, pamuk, fındık, muz, bağ vs.) taban gübresi olarak kullanılır.

Çotanak fındık gübresi nasıl kullanılır?

GÜBRETAŞ'ın uzman ziraat mühendisleri, Çotanak Fertil gübresinin toprağa karıştırılmasını tavsiye ediyor. Böylece bitki uyandığında besin maddelerine daha rahat ulaşabileceğine dikkat çekiliyor. Bu gübrenin uygun miktarlarda bor ve çinko içermesi ikinci gübreleme maliyetini de ortadan kaldırıyor.

Çotanak Fertil gübre ne işe yarar?

ÇOTANAK FERTİL gübresi ile bu elementlerin eksiklikleri giderilerek; kuvvetli kök gelişimi, artan tomurcuk sayısı ile güçlü ve bol sürgün oluşumu, parlak ve iri yeşil yaprak oluşumu, uzun zuruflu çotanak oluşumu, boş fındık oranı düşük içi dolu ve buruşuksuz ürün elde edilmesi, yağ ve protein gibi kalite ...

Çotanak Fertil nedir?

ÇOTANAK FERTİL fındık bitkisinin ihtiyacı olan 6 farklı besin maddesini içerir. Ülkemizde yapılan toprak ve yaprak analizleri sonuçları, azot, fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko, bor gibi bitkide birçok fizyolojik olayda görev alan elementlerin toprak ve bitkilerde eksikliğini ortaya koymaktadır.

26 26 Gübre ne işe yarar?

CAN gübresi nedir? CAN, çeltik hariç tüm bitkilerin gübrelenmesinde en çok kullanılan üst gübresidir. Yapısında %26 azot (N) bulunur. ... Amonyum formundaki azotun büyük bir kısmı ise toprak şartlarına bağlı olarak topraktaki azot bakterileri tarafından nitrat (NO3) azotuna çevrilir ve bitkiler azot eksikliği çekmez.