Ihale keşif nedir?

İçindekiler:

  1. Ihale keşif nedir?
  2. Hizmet alımı ihalelerinde iş artışı nasıl yapılır?
  3. Pürsantaj ne demek?
  4. EKAP iş artışı nasıl yapılır?
  5. Iş artışını yüklenici yapmak zorunda mı?
  6. Keşif cetveli nedir?
  7. Iş artışında ek sözleşme yapılır mi?
  8. Birim fiyat usulü ihale nedir?
  9. Yapım işlerinde iş artışı yüzde kaç?
  10. Keşif ve metraj ne demek?
  11. Metraj nasıl hesaplanır?

Ihale keşif nedir?

I.KEŞİF: İhale Aşamasından Önce İdare tarafından yaptırılması düşünülen işin baştan sona bitirilmesi için, tespiti yapılan iş miktarlarının ve tutarlarının keşfin hazırlandığı yılın fiyatlarıyla yapılan toplam bedelidir.

Hizmet alımı ihalelerinde iş artışı nasıl yapılır?

Özeti :
  1. Buna göre birim fiyat üzerinden ihale edilen hizmet alımlarında % 20 oranında iş artışı yapılması mümkündür. ...
  2. Birim fiyatlı hizmet alımlarında iş artışı her bir kalem itibariyle değil, toplam sözleşme bedeli üzerinden hesaplanır. ...
  3. Personel sayısının yüzde oranı alınarak iş artışı yapılması zorunluluğu yoktur.
Daha fazla öğe...

Pürsantaj ne demek?

orta yaş üstü teknokratlar tarafından yüzde anlamında kullanılan sözcük. inşaat jargonunda betonun içindeki donatı (demir) oranını ifade eder. anahtar teslim işlerde düzenlenir, işin yüzde olarak ne kadarının bittiğini ifade eder. ...

EKAP iş artışı nasıl yapılır?

İdare satınalma sorumlusu EKAP'a giriş yapar ve Sözleşme Uygulamaları → İş Artış/Eksiliş ve Fiyat Farkı (+/-) İşlemleri menüsü altında yer alan “İş Artış/Eksiliş ve Fiyat Farkı (+/-) Kayıt” menüsünü seçer. Açılan ekranda kriter belirterek ya da hiçbir kriter belirtmeksizin “Ara” butonuna basılır.

Iş artışını yüklenici yapmak zorunda mı?

Yukarıdaki hükümlere göre idarenin % 20'ye kadar iş artışının yüklenici tarafından karşılanması gerekmekte olduğu değerlendirilmektedir. Çünkü sözleşme konusu malın teslimi içerisinden idare isterse %20'sini de içermekte olduğundan yüklenicinin bunu karşılamak zorunda olduğu düşünülmektedir.

Keşif cetveli nedir?

Yapının bedelini oluşturan maliyet kalemlerini içeren belgeye keşif özeti ve bunların yazıldığı tabloya da keşif özet cetveli denilir. Bu cetvellerde, yapıyı oluşturan elemanların her birinin cinsi, miktarı, birim fiyat numarası ( poz ), birim fiyatı ve tutarı yer alır.

Iş artışında ek sözleşme yapılır mi?

İş artışının zorunlu olduğu hallerde işin süresi bu artışla orantılı bir şekilde artırılarak yükleniciye ek süre verilir. İş artışı ek bir sözleşme yapılmadan, aynı yüklenici ile aynı yükleniciyle yapılmak zorundadır. Ancak belirtmek gerekir ki, iş artışı oranında ek kesin teminat yükleniciden alınır.

Birim fiyat usulü ihale nedir?

Teklif birim fiyat usulü sözleşmeler, ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine dayalı olarak; idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için istekli tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel ...

Yapım işlerinde iş artışı yüzde kaç?

İş Artış Oranınız Yasal Sınırlar İçinde Kalsın Fiyat farkı verilen ve verilmeyen işler için Yapım İşleri Genel Şartnamesinde belirtilen esaslar çerçevesinde anahtar teslim götürü bedel işlerde %10, teklif birim fiyatlı işlerde %20 ve eski eser işlerde %50 yasal iş artış oranı kontrolünü otomatik yapar.

Keşif ve metraj ne demek?

Metraj; Bir yapıyı oluşturan imalat kalemlerinin birimlerine göre miktarlarının projesinden ölçülmesidir. Keşif ; Yapı için bulunan metrajların, T.C. Resmi kurumlarının yayınladığı güncel birim fiyatlar ile fiyatlandırılması sonucu ortaya çıkan maliyet toplamıdır.

Metraj nasıl hesaplanır?

Metraj, bir inşaatı meydana getiren yapı elemanlarının yapılması için kullanılacak malzeme ve yapılacak işlerin miktarlarının tespit edilmesi amacıyla; her bir yapı elemanının ayrı ayrı ölçülmesi, bu ölçümlerin bir cetvele aktarılarak tüm yapıdaki iş kalemleri miktarlarının detaylı olarak hesaplanması işlemidir.