Paroksismal nokturnal hemoglobinüri ne demek?

İçindekiler:

  1. Paroksismal nokturnal hemoglobinüri ne demek?
  2. PNJ nedir?
  3. Paroksismal noktürnal ne demek?
  4. Paroksismal noktürnal dispne ne demek?
  5. Eculizumab ne için kullanılır?
  6. Paroksismal nedir ne demek?
  7. Ortopne dispne ne demek?
  8. Soliris hangi hastalıkta kullanılır?
  9. Alexion hangi ilaç?
  10. Tıpta paroksismal nedir?
  11. Inspiratuar dispne ne demek?
  12. Pnömoni dispne yapar mı?

Paroksismal nokturnal hemoglobinüri ne demek?

Paroksismal noktürnal hemoglobinüri (PNH) vücudunuzun bazı ya da tüm kırmızı kan hücrelerinin (KKH) hemoliz adı verilen bir süreçle tahrip edilmesine yol açan edinilmiş bir mutasyon sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

PNJ nedir?

PNH, kronik intravasküler hemoliz bulguları, kemik iliği yetersizliği ve trombozla kendini gösteren bir klonal hemopoietik kök hücre hastalığıdır. Hastalık, hemolitik ve hipoplastik tip olarak iki ana klinik tabloda kendini gösterir.

Paroksismal noktürnal ne demek?

Paroksismal noktürnal hemoglobinüri (PNH) vücudunuzun bazı ya da tüm kırmızı kan hücrelerinin (KKH) hemoliz adı verilen bir süreçle tahrip edilmesine yol açan edinilmiş bir mutasyon sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

Paroksismal noktürnal dispne ne demek?

Paroksismal nokturnal dispne veya paroksismal nokturnal dispne ( PND ), genellikle geceleri ortaya çıkan şiddetli nefes darlığı ve öksürük krizidir. Genellikle kişiyi uykudan uyandırır ve oldukça korkutucu olabilir.

Eculizumab ne için kullanılır?

Eculizumab” monoklonal antikor olarak adlandırılan sınıfa ait bir ilaçtır. Kırmızı kan hücrelerini (alyuvarlar) etkileyen PNH adlı hastalığı taşıyan kişilerin tedavisinde kullanılır.

Paroksismal nedir ne demek?

Ani ve geçici krizler halinde gelen.

Ortopne dispne ne demek?

Ortopne (Latince ortho, düz + pnoia, nefes) yatar pozisyonda meydana gelen nefes darlığı (dispne) durumudur. Platipne durumunun tam tersidir. Genellikle ileri dönem kalp yetmezliği hastalarında görülür.

Soliris hangi hastalıkta kullanılır?

-ABD'li Alexion Pharmaceuticals firmasının piyasaya sürdüğü Soliris ilacı 750 bin dolara satılıyor. ABD ve Avrupa tarafından onaylanan ilaç, nadir bir böbrek hastalığını iyileştiriyor.

Alexion hangi ilaç?

Alexion Pharmaceuticals Inc. ABD merkezli bir ilaç şirketidir. Özellikle nadir hastalıklar olan hemolitik üremik sendrom atipik (AHUS) ve paroksismal nokturnal hemoglobinüri (PNH) tedavisinde kullanılacak ilaçlar üzerine yoğun çalışmaları var.

Tıpta paroksismal nedir?

Ani ve geçici krizler halinde gelen.

Inspiratuar dispne ne demek?

İnspiratuvar Dispne: Hastanın üst hava yollarındaki bir patolojiye bağlı nefes alırken nefes darlığı hissetmesidir. Nefes alma güç ve gürültülüdür (stridor). Supraklavikular ve interkostal çukurlarda içe doğru çekilmeler (tiraj) olabilir.

Pnömoni dispne yapar mı?

Dispnenin en yaygın nedenleri astım, kalp yetmezliği, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı ( KOAH ), intersitisyel akciğer hastalığı, zatürre (pnömoni), ve anksiyete gibi psikojenik problemlerdir. Eğer nefes darlığı ani başlangıçlı ise buna akut dispne denir.