EKB uzmanı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. EKB uzmanı nasıl olunur?
  2. EKB Uzmanlığı Nedir?
  3. EKB Uzmanlığı eğitimi nedir?
  4. Enerji kimlik belgesi Uzmanı eğitimi kimler olabilir?
  5. EKB yi kim verir?
  6. Enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

EKB uzmanı nasıl olunur?

EKB Uzmanı Nasıl Olunur? Elektrik, makine, inşaat mühendisleri ve mimarlar, EKB kursu sonunda yapılan sınavdan taban puanı alarak uzman olmaya hak kazanır. EKB'yi vermek için bu sertifikaya sahip olmalıdır.

EKB Uzmanlığı Nedir?

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bu yönetmeliğe göre binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma ...

EKB Uzmanlığı eğitimi nedir?

Eğitimin amacı; 2007 yılında çıkarılan “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yetki ile “Enerji Kimlik Belgesi (EKB)” düzenlenmesi için, mevzuatta belirtilen koşullara uygun mimarlar ve mühendislere “EKB Uzmanlığı” sertifikasının verilmesidir.

Enerji kimlik belgesi Uzmanı eğitimi kimler olabilir?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan dört meslek odası yani Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası'na üye olarak çalışanlar, ayrıca ısı yalıtımı, ısıtma tesisatı ve sıhhi tesisat alanlarında serbest müşavir mühendis belgesi olanlar ...

EKB yi kim verir?

Mevcut binaya enerji kimlik belgesi vermeye yetkili olanlar ise, enerji kimlik belgesi uzmanı mühendis veya mimar istihdam eden Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş enerji danışmanlık şirketleridir.

Enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

Yeni yapılacak olan binalara enerji kimlik belgesi vermeye yetkili olanlar, bu belgeyi düzenlemeye yetki almış olan ve meslek odalarından SMM belgesi almış olan mühendis veya mimarlar ya da bu şekilde mimar ya da mühendis istihdam eden tüzel kişilerdir.