LAN kablosu ne?

İçindekiler:

  1. LAN kablosu ne?
  2. Ethernet kablosu nasıl bağlanır?
  3. Cat 6 ethernet kablosu nedir?
  4. Ağ kablosu ne işe yarar?
  5. Modemin sarı kablosu ne işe yarar?
  6. Cat 5 kaç Mbps destekler?
  7. Cat 6 kaç Mbps destekler?

LAN kablosu ne?

Network kablosu; bilgisayarlar, yönlendiriciler, sunucular ve diğer ağ bileşenleri arasında bağlantı kurulmasını ve veri aktarımını sağlayan kablolardır.

Ethernet kablosu nasıl bağlanır?

İlk olarak modem kutunuzdan çıkan Ethernet kablosunu bilgisayarınızın herhangi bir "ETHERNET" girişine takın. Daha sonra kablonun diğer ucunu ise modeminizin üzerindeki "ETHERNET" girişine takın. Bazı modemlerde "ETHERNET" ibaresi yerine "LAN" ibaresi de kullanılabilir.

Cat 6 ethernet kablosu nedir?

CAT6 kablo yani Kategori 6 kablo, Ethernet tabanlı bilgisayar ağlarında kullanılan ve gigabit hızında veri taşıma kapasitesine sahip çift bükümlü bir UTP kablodur. CAT6 kabloları bir standart olarak 2002 yılında kullanılmaya başlamış ve yaygın olarak kullanıcıların yöneldiği bir kablo standardı haline gelmiştir.

Ağ kablosu ne işe yarar?

Ethernet kablosu, modemlerde kullanılan bir kablo türüdür. İnternet dağıtımı için kullanılan ve bilgisayar modem arasında internet paylaşımı için tercih edilen kablo türüdür.

Modemin sarı kablosu ne işe yarar?

Power Over Ethernet, kısaca POE ve Türkçesi ile internet üzerinden güç olarak isimlendirebileceğimiz bir sistemin kullanılması sırasında, ihtiyaç duyulan ethernet kabloları sarı renklidir. Hem standart hem de patch cord ethernet kablolarında sarı renk, Power Over Ethernet sistemini temsil etmektedir.

Cat 5 kaç Mbps destekler?

Cat 5 kabloları veri transferlerinin yoğun olmadığı ve kablo mesafesinin kısa olduğu uygulama alanlarında kullanılmaktadır. Cat 5 kabloları, 100 mhz bant genişliğinde 10/100 mbps hızları karşılamaktadır. Kullanılan kablo mesafeleri ise 100 metreyi geçmemelidir.

Cat 6 kaç Mbps destekler?

Cat6 ethernet kablosu, yüksek veri aktarımı ve yüksek veri trafiği gerektiren bilgisayar ağlarında kullanılır. Cat 6 kablo standart olarak 2002 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Cat 6 kablolar 100 Mbps ve 10 Gbps kadar veri taşıyabilir. Cat 6 kablolar 100 metreye kadar kullanılabilir.