İyelik adılı nedir örnekler?

İçindekiler:

  1. İyelik adılı nedir örnekler?
  2. Ek halinde zamir nedir örnek?
  3. Halinde zamir nedir?
  4. Filan zamir midir?

İyelik adılı nedir örnekler?

İyelik zamirleri isimlere eklenerek o varlığın hangi şahsa ve ime ait olduklarını belirten eklerdir. ... İyelik zamiri ile ilgili örnekler şu şekilde verilebilir: -Okulumuz şu bahçelerin arkasında: Okulumuz kelimesi ikinci çoğul şahıs iyelik zamiri eki almıştır.

Ek halinde zamir nedir örnek?

1-İlgi Zamiri Bu ek, isim tamlamalarında tamlayana gelerek tamlanan olan ismin yerine geçebilmektedir. Örnekler: “Zeynep'in gitarı Ayşe'nin gitarından pahalı.” “Zeynep'in gitarı Ayşe'ninkinden pahalı.”

Halinde zamir nedir?

Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Filan zamir midir?

Belgisiz Zamir Nedir ? ... Cümle içinde sıkça kullandığımız belgisiz adıllar şunlardır: Kimi,Kimileri, Kimse, Biri, Birisi, Birileri, Başkası, Başkaları, Bazısı, Birçoğu, Bir takımı, Birkaçı, Birazı, Herkes, Hepsi, Hepimiz, Hiçbiri, Herhangi biri, Her biri, Şey, Falan, Filan, Falanca…