Çek Endeksi 1000 ne demek?

İçindekiler:

  1. Çek Endeksi 1000 ne demek?
  2. Çekin ödendiğini nasıl öğrenebilirim?
  3. Çek karekod sorgulama nasıl yapılır?
  4. Çek adedinde sıradışı değişim ne demek?
  5. Findeks çek nedir?
  6. Findeks çek raporu nasıl alınır?
  7. Risk ve çek Raporu Nedir?
  8. Çek karekod ne anlama geliyor?
  9. Karekodlu çek Raporu Nedir?
  10. Endeksli çek raporu ne demek?
  11. Findeks karekodlu çek nedir?
  12. Karşılıksız çekin parası nasıl alınır?
  13. Müşteri çeki nasıl tahsil edilir?
  14. Endeksli çek Raporu Nedir?

Çek Endeksi 1000 ne demek?

Çek Endeksi, geçmiş çek ödeme performansını sayısal olarak gösteren bir değerdir. ... - 1-500 arasında ise keşidecinin halen ödenmemiş en az 1 çeki mevcuttur, - 501-999 arasında ise keşidecinin gecikmeli olarak ödediği en az 1 tane çeki vardır, - 1000 ise keşideci tüm çeklerini ödemiştir.

Çekin ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

Kredi Kayıt Bürosu'nun finansal hizmet platformu olan Findeks'in Mobil uygulaması üzerinden satılan alınan paketler ile çeklerin üzerinde yer alan karekod ile sorgulama işlemi yapılarak keşidecinin ödeme geçmişi ve çek yaprağının geçerliliği sorgulanabiliyor.

Çek karekod sorgulama nasıl yapılır?

Çek üzerindeki karekod vasıtasıyla çeke ve keşideciye ilişkin bilgilere erişilebilmesi için akıllı bir telefonun olması yeterlidir. Çeki elinde bulunduran hamil akıllı telefonuna Findeks Mobil uygulamasını indirip üye girişi yaptıktan sonra karekodu sorgulatarak özet çek raporuna ulaşabilir.

Çek adedinde sıradışı değişim ne demek?

Keşidecinin ileri vadeli çek adedinde sıra dışı bir artış görülüyorsa, Keşideci hakkında çek yasağı veya iflas kararı varsa, Alınan çekin tutarı, ortalama çek tutarının 2 katının üzerindeyse ilgili çek bu grupta değerlendirilebilir.

Findeks çek nedir?

Findeks Karekodlu Çek Raporu, Findeks Mobil Uygulaması üzerinden çek üzerindeki karekod okutularak keşidecinin ödeme geçmişi ve çek yaprağının geçerliliğini kontrol edebileceğiniz bir rapordur. ... *Karekodlu Çek Skoru bir tahmin aracı olup çeklerin ödeneceğini ya da ödenmeyeceğini garanti etmez.

Findeks çek raporu nasıl alınır?

Findeks Karekodlu Çek Raporu Nasıl Alınır?
  1. Findeks Mobil Uygulaması ana menüsünden "Çek Raporu"nu seçin.
  2. Çek raporu alma seçeneklerinden "Karekodlu Çek Raporu"nu seçin.
  3. Karekod okuma özelliği olan kamera ekranı açılacak. ...
  4. Kamera karekodu tarayacak ve sistem çek bilgilerini otomatik olarak kontrol etmeye başlayacaktır.
Daha fazla öğe...

Risk ve çek Raporu Nedir?

Çek Raporu, keşidecinin çeklerini ödeme performansını gösteren rapordur. Çek Raporu'nu hem kendiniz için, hem de onay vermeleri halinde diğer kişi ve kurumlar için alarak finansal kararlarınızı daha güvenli bir şekilde verebilirsiniz.

Çek karekod ne anlama geliyor?

Karekodlu Çekler; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun hükümlerine göre üzerine kare veya dikdörtgen barkod basılmış, mevzuata uygun detay bilgilere erişilmesine ve bunların raporlanmasını sağlayan barkod baskısı olan çeklerdir.

Karekodlu çek Raporu Nedir?

Findeks Karekodlu Çek Raporu, Findeks Mobil Uygulaması üzerinden çek üzerindeki karekod okutularak keşidecinin ödeme geçmişi ve çek yaprağının geçerliliğini kontrol edebileceğiniz bir rapordur. ... Karekodlu Çek Skoru ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Endeksli çek raporu ne demek?

Düzenlenerek imzalanmış, dolaşıma sunulmuş ve bankaya ibraz edilmiş çeklerin yıllık bazda en düşük, en yüksek ve ortalama tutar bilgilerini içermektedir. Bu rapor, Kredi Kayıt Bürosu tarafından bankalardan gelen bilgiler kullanılarak hazırlanmıştır. İçeriği hesap sahibi tarafından kontrol edilmelidir.

Findeks karekodlu çek nedir?

Findeks Karekodlu Çek Raporu, Findeks Mobil Uygulaması üzerinden çek üzerindeki karekod okutularak keşidecinin ödeme geçmişi ve çek yaprağının geçerliliğini kontrol edebileceğiniz bir rapordur. ... *Karekodlu Çek Skoru bir tahmin aracı olup çeklerin ödeneceğini ya da ödenmeyeceğini garanti etmez.

Karşılıksız çekin parası nasıl alınır?

Bu çek kağıdının üzerinde yer alan ibraz süresi içerisinde çeki elinde bulunduran kişi çek kağıdında yazan muhatap bankaya giderek çeki düzenleyen kişinin banka hesabından çekte yazan miktar kadar paranın kendisine verilmesini talep eder ve banka bu ödemeyi yapar.

Müşteri çeki nasıl tahsil edilir?

Sizin yazdığınız çekleri tedarikçileriniz, sizin çalıştığınız banka şubesinden tahsil eder. Eğer çekin tahsilatı için başka bir bankaya verir ise çek takasa girer ve süreç 1-2 gün uzayabilir. Elinizde müşteri çeki var ise tahsil için çekin üzerinde yazılı olan bankaya vermeniz, size zaman kazandıracaktır.

Endeksli çek Raporu Nedir?

Findeks Karekodlu Çek Raporu, Findeks Mobil Uygulaması üzerinden çek üzerindeki karekod okutularak keşidecinin ödeme geçmişi ve çek yaprağının geçerliliğini kontrol edebileceğiniz bir rapordur.