Akciğer embolisi nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Akciğer embolisi nasıl tedavi edilir?
  2. Pulmoner emboli nasıl tedavi edilir?
  3. Emboli nasıl önlenir?
  4. Beyne pıhtı atması nasıl iyileşir?

Akciğer embolisi nasıl tedavi edilir?

Akciğer embolisi tedavisi ne kadar sürer? Derin ven trombozuna bağlı akciğer embolisinde kan sulandırıcılarla tedaviye 3 ila 6 ay devam edilir. Önceden kan pıhtısı durumu olanlarda ise daha uzun sürelerle ilaç kullanımı gerekir.

Pulmoner emboli nasıl tedavi edilir?

İlaç tedavisi: Ani gelişen, şiddetli emboli vakalarında, pıhtının damar içinde eritilmesine yönelik damardan trombolitik ilaçlar verilebilir. Bunun dışında, hafif olgularda ve hastalığın idame tedavisinde kan sulandırıcı antikoagülan ilaçlar reçete edilir.

Emboli nasıl önlenir?

Pıhtı atmasını önlemek için sağlıklı yaşam önerileri Damarlara baktırmak çok etkili. Rutin tetkikleri yaptırıp düzenli beslenmek ve yağsız gıdalarla, şeker tuz alımını minimale indirgeyerek beslenmek gerekir. Egzersiz, yürüyüş ve spor yapmak kolesterol ve yağ oranını azaltıyor.

Beyne pıhtı atması nasıl iyileşir?

Beynin kan akımı tekrar sağlanırsa hastalık hafif atlatılabilir. İlk inme belirtilerinin oluşmasından sonra 4-5 saate kadar trombolitik tedavi denilen pıhtı eritici ilaçların uygulanması yararlı olabilmektedir. Diğer bir tedavi seçeneği ise mekanik pıhtı çıkarımı denilen işlemdir.