Bağkur gecikme zammı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Bağkur gecikme zammı ne kadar?
  2. SGK geç ödenirse ne olur?
  3. Gecikme zammı ve gecikme faizi arasındaki fark nedir?
  4. Gecikme faizi kaç?
  5. Vadesi geçmiş SGK primi nereye ödenir?

Bağkur gecikme zammı ne kadar?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

SGK geç ödenirse ne olur?

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden, ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Gecikme zammı ve gecikme faizi arasındaki fark nedir?

Vergi borcunun, ikmalen, re'sen ve idarece tarhiyatı sonucunda gecikme faizi; vergi borcunun zamanında ödenmemesi sonucunda ise gecikme zammı tahsil edilmektedir.

Gecikme faizi kaç?

Yeni Gecikme Faizi Oranı Vergi Usul Kanunu'nun 112. maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, gecikme faizi gecikme zammı oranında uygulandığından, 1592 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik gecikme faizini de değiştirmiş olup, 30.12.2019 tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %1,6 olmuştur.

Vadesi geçmiş SGK primi nereye ödenir?

SGK prim borcunu PTT ya da e-Devlet üzerinden ödeme alındığı için bu kanallardan ödenebilir. Zamanında ödeme yapan SGK prim borçları için vatandaşa indirim sağlanabiliyor. SGK prim borcu e-Devlet üzerinden ödenmeye çalışıldığında miktar görünmediği için ödemeleri PTT üzerinden yapmak daha uygun oluyor.