Cinsiyet degistirme ameliyati nasil oluyo?

İçindekiler:

  1. Cinsiyet degistirme ameliyati nasil oluyo?
  2. Cinsiyet değişikliği nasıl oluyor?
  3. Cinsiyet değiştirmek ne kadar sürüyor?
  4. Cinsiyet değiştiren kadın hamile kalabilir mi?
  5. Sonradan kadın olanlar hamile kalabilir mi?

Cinsiyet degistirme ameliyati nasil oluyo?

Bu ameliyat, penisi oluşturacak flapların hazırlanması, yeni idrar yolu oluşturulması ve alt yüzden görünüm gibi evrelerden oluşmaktadır. Kadın cinsiyetine geçmek isteyen erkeklere yapılan ameliyatlarda penis derisi dipten çepeçevte kesilerek eldiven parmağı gibi yüzülür ve çıkartılır.

Cinsiyet değişikliği nasıl oluyor?

Bu noktada da iki yöntem var: Penis derisinden ya da bağırsaktan vajina yöntemi. Penisin derisi dipten uca kadar yüzülüyor, testisler çıkartılıyor. İçerde kalan yumuşak doku, kasık derisi altına gömülüyor. Bu aşamadan sonra vajina yapısı genellikle penis derisi ile kaplanıyor.

Cinsiyet değiştirmek ne kadar sürüyor?

Süreç her birey için değişmekle birlikte, genellikle ortalama bir ila iki yıl arasında tamamlanmaktadır. Ancak kişinin dava sürecinden önce hormon desteği almış olduğu ve hastane kaydı olduğu hallerde ilk davada belirtilen 1 yıllık hastane süreci daha kısa sürebilmektedir.

Cinsiyet değiştiren kadın hamile kalabilir mi?

Cinsiyet değişikliği yapan kişilerin kendisine ait bir çocuk sahibi olamayacağının da altını çizen Akbaş, "Bir kız çocuğu ameliyat ile erkeksi bir görünüme kavuşturulabilir. Görünümü ayırt etmek mümkün olmaz. Yani görüntü olarak tamamen erkek görünümüne bürünür. Aynı durum karşı cinste de mümkün.

Sonradan kadın olanlar hamile kalabilir mi?

"ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İMKANSIZ DEĞİL" Cinsiyet değişikliği geçiren hastaların çocuk sahibi olma şanslarının da Cinsiyet Araştırma Komisyonu'nda yapılan tetkikler sonucunda saptandığını kaydeden Yavuz, doğuştan gelen bazı özellikler sayesinde hastaların cinsiyet değişikliğinin ardından çocuk sahibi olabileceğini söyledi.