Sami ırkı kimdir?

İçindekiler:

  1. Sami ırkı kimdir?
  2. Lapon nedir?
  3. Laponya hangi ülkede?
  4. Lapland hangi ülkede?
  5. Lapland a ne zaman gidilir?

Sami ırkı kimdir?

Samiler, Sami halkları veya Sami ırkı, Nuh oğlu Sam'in soyundan geldiğine inanılan, etnik ve ırksal olarak birbirleri ile akraba olan Orta Doğu halklarıdır. Günümüze kadar yok olmadan veya asimile olmadan gelebilmiş Sami halkları Araplar, İbraniler (yani Yahudiler ve Leviyiler), ve Süryanilerdir.

Lapon nedir?

Laponlar ya da Samiler, Norveç ve İsveç'in Kuzey Kutup Dairesi içinde kalan bölgelerinde çok eski tarihlerden bu yana yaşamakta olan bir etnik grup.

Laponya hangi ülkede?

Laponya (Fince: Lappi; Kuzey Lapça: Sápmi; İsveççe: Lappland), Finlandiya'nın bölgelerinden biridir. Bölge, Laponya'nın Finlandiya kesiminden oluşmakta olup Kuzey Ostrobotniya ve Kainuu ile İsveç, Norveç ve Rusya ile komşudur.

Lapland hangi ülkede?

"Lapland (Laponya) dediğimiz yer; İsveç, Norveç ve Finlandiya'nın kutup dairesi (Arctic Circle) içinde kalan en kuzey kesimlerinin olduğu ortak bölge. Rovaniemi de Finlandiya'nın kutup dairesi içinde yer alan masalsı bir şehri."

Lapland a ne zaman gidilir?

Aralık'tan Mart'a kadar olan zaman, Laponya (Lapland)'da hem yılbaşı ortamını görmek hem de Kuzey ışıklarını izlemek için iyi bir seçenek. Eylül ve ekim arası da Kuzey ışıkları için uzun gecelerin yanında halen donmamış göller ve ormanlar sunmakta.