Yunan adaları vize veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Yunan adaları vize veriyor mu?
  2. Yunanistan kapı vizesi ne zaman başlıyor?
  3. Yunanistan sınırı Ne Zaman Açılacak 2021?
  4. Bodrum Santorini feribot kaç saat?
  5. Yunanistan kapıda vize ne kadar?
  6. Mykonos a vize gerekli mi?
  7. Santorini ye vizesiz nasıl gidilir?

Yunan adaları vize veriyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan Devleti arasında yapılan anlaşmaya göre Türkiye sınırları içerisinden Yunanistan adalarına seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşların Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir.

Yunanistan kapı vizesi ne zaman başlıyor?

Şengen vizesine göre işlemler daha kolay sürmekte ve daha az evrak istenmektedir. Yunanistan Kapıda Vize uygulaması 1 Nisan ile 30 Eylül tarihleri arasında geçerli oluyor. Her sene her iki ülke ve AB arasında yapılan imzalar sonrasında bahar döneminde başlıyor ve yaz sezonunun bitiminde sona eriyor.

Yunanistan sınırı Ne Zaman Açılacak 2021?

Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibariyle Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdi. Karar resmi gazetede yayımlandı.

Bodrum Santorini feribot kaç saat?

Bodrum-Kos Adası feribotla yaklaşık yarım saat sürüyor. Kos Adası-Santorini arası ise feribotla ortalama 4.5 saat.

Yunanistan kapıda vize ne kadar?

Vize toplam maliyeti 55 € olup, bu tutarın tamamı evraklar ile birlikte TURYOL AYVALIK ofisine ödenmesi gerekmektedir. 0-12 yaş çocuklar içinde aynı evraklar geçerli olup, vize ücreti toplam 20 €'dur. Vizenin yunan polisi tarafından reddi durumunda ücret iadesi yapılmaz.

Mykonos a vize gerekli mi?

Mykonos'a gitmek için vize gerekli mi, elbette evet. Mykonos Yunanistan'a bağlı bir Yunan adasıdır ve Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Yalnızca yeşil pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Yunan vizesi ya da schengen vizesi muafiyeti mevcuttur.

Santorini ye vizesiz nasıl gidilir?

Yunanistan kapı vizesi ile 6 adaya gidebilirsiniz. Bunlar : Sakız adası, Kos, Samos, Midilli, Meis ve Rodos adalarıdır. Santorini'ye gitmek için ise Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Bildiğiniz gibi Schengen vizesi ile, Schengen üye ülkelerine giriş yapabilmektesiniz.