Dorsal kifoz ne demek?

İçindekiler:

  1. Dorsal kifoz ne demek?
  2. Dorsal Kifoskolyoz nedir?
  3. Kifoskolyoz hastalığı ne demek?
  4. Kifoz artışı nedir?
  5. Kifoz ameliyatı ne zaman yapılır?

Dorsal kifoz ne demek?

Kifoz, kamburluk olarak da bilinen, omurganın öne doğru eğilmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. İnsan omurgasında yandan bakıldığında anatomik olarak birbirini izleyen ters eğrilikler (boyunda, sırtta, belde ve leğen kemiğinde) bulunur. Kifoz hastalık olarak en çok sırt bölgesinde görülüyor.

Dorsal Kifoskolyoz nedir?

Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz).

Kifoskolyoz hastalığı ne demek?

Kifoskolyoz: Artmış kamburlukla ilişkili yapısal skolyoz. Kifoz: Yandan bakıldığında omurganın arkaya doğru konveks açılaşması. Öne doğru olan omurga eğriliği. Kamburluk.

Kifoz artışı nedir?

Kifoz, diğer bir adıyla kamburluk, sırt ve göğüs bölgesinde görünen rahatsızlıklardan biridir. Kifoz hastasına yandan bakıldığında baş vücuda göre biraz daha öndedir ve sırtta çıkıntı fark edilirken bel çukuru normalden fazladır. Omurgada eğrilik olarak kendini gösteren bu hastalığın dereceleri vardır.

Kifoz ameliyatı ne zaman yapılır?

Erken yaşta kifoz ameliyatı için 1 yaş sınırını beklemesi önerilmektedir. 1 yaş ve sonrasındaki her kifoz durumu görünen kişi kifoz ameliyatı ile tedavi edilebilir. Kifoz, yetişkinlerde doğuştan meydana gelen eğriliğin daha sonraki yıllarda ilerlemesiyle görülebilir.