Psikoteknik de neler sorulur?

İçindekiler:

  1. Psikoteknik de neler sorulur?
  2. Psiko teknik test nedir?
  3. Psikoteknik Merkezinde ne yapılır?
  4. Psikoteknik belgesi kimler için zorunlu?
  5. Psikoteknik Merkezinde kimler çalışabilir?
  6. Psikoteknik sınavı zor mu?
  7. Kayıp psikoteknik nasıl çıkarılır?
  8. Psiko teknik belgesi nasıl alınır?

Psikoteknik de neler sorulur?

Sürücülerde güvenli araç kullanmak için temel olarak bulunması gereken algı, dikkat, hafıza, muhakeme yeteneği, hız-mesafe tahmini gibi zihinsel özelliklerinin; tepki hızı, göz, el ayak koordinasyonu gibi psiko-motor yetenek ve beceri düzeyinin, risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol gibi tutum, davranış, ...

Psiko teknik test nedir?

Psikoteknik testi, sürücülerin sahip oldukları güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin; bu yetenek alanlarında tanımlanan bilgisayar destekli testler aracılığı ile ölçülmesidir. ... Ülkeler bazında örnek deneklere uygulanan test.

Psikoteknik Merkezinde ne yapılır?

Psikoteknik Merkezi Ne Yapar?
  1. Anlama ve Değerlendirme Testi. Bu testte, soyut görsel şekiller arasındaki bağlantıların algılanması amaçlanır. ...
  2. Hız ve Mesafe Algılama Testi. ...
  3. Görüş Açısı (Koordinasyon) Testi. ...
  4. Görsel Algılama Testi.

Psikoteknik belgesi kimler için zorunlu?

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan itibaren Ticari yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerinin psikoteknik belgesinin olması mecburi hale getirildi. 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle psikoteknik test raporu olmayan sürücülere bin 181 lira cezaî işlem uygulanacak.

Psikoteknik Merkezinde kimler çalışabilir?

Psikoteknik değerlendirme, bu Cetvelde belirtilen usul ve esaslara göre ve yine bu Cetvelde tanımlanmış altyapı özelliklerine sahip, resmi ve özel kuruluşlar bünyesinde oluşturulan ve il sağlık müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş merkezlerde çalışan psikolog ünvanına sahip kişiler tarafından yapılır.

Psikoteknik sınavı zor mu?

Dolayısıyla psikotenik testide refleks ve algıları normal olan, araç kullanabilme yeteneklerine sahip olan kişilerin kolaylıkla yapabilecekleri bir testtir. Refleks ve algıları araç kullanabilecekseviyede olan kişiler için hiç kaygı edilecek bir durum yoktur. Rahatlıkla başarılı olacağınız bir testir.

Kayıp psikoteknik nasıl çıkarılır?

Psikoteknik Belgesi Kayıp İlanı Trafik denetimlerinde mutlaka olması gereken belgeler arasında yer alan psikoteknik belgenizi kaybetmeniz durumunda, yenisini alabilmek için gazeteye verdiğiniz kayıp ilanı ile müracaat etmeniz istenmektedir. İlan servisimiz her gün saat 7/24 hizmet vermektedir.

Psiko teknik belgesi nasıl alınır?

Psikoteknik belgesi almak isteyen sürücüler, Psikoteknik merkezlerine giderek 12 farklı test uygulandıktan sonra değerlendirme sonucu olumlu olması halinde psikiyatri doktorunun onayı ile birlikte Psikoteknik belgesine sahip olabilecekler. Psikoteknik belgesi, E-Nabız ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.