Rumeli Hisarı na nasıl çıkılır?

İçindekiler:

  1. Rumeli Hisarı na nasıl çıkılır?
  2. Rumeli Hisarı mı Anadolu Hisarı mı?
  3. Rumeli Hisarı na nasıl gidilir iett?
  4. Anadolu Hisarının yapılma amacı nedir?
  5. Rumeli Hisarı hangi Otobüs gider?
  6. Rumeli Hisarı metrobüsle nasıl gidilir?

Rumeli Hisarı na nasıl çıkılır?

» Rumeli Hisarı'na gitmek için, toplu ulaşım araçlarından faydalanmak mümkündür. Rumeli Hisarı otobüs durağı, Aşiyan otobüs durağı, Rumeli hisar üstü otobüs durağı, Boğaziçi üniversitesi istasyonu metro durağı ile ayrıca Etiler metro istasyonu metro durağı aracılığı ile Rumeli Hisarına ulaşmak mümkündür.

Rumeli Hisarı mı Anadolu Hisarı mı?

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce Anadolu Hisarı'nın tam karşısına yaptırılmıştır. Hisarın yapılış amacı; Anadolu Hisarı'nınkine benzer şekilde, Boğaz'ın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemektir.

Rumeli Hisarı na nasıl gidilir iett?

Kadıköy Rıhtım'dan Beşiktaş vapuruna binip Beşiktaş'ta Ortaköy yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden herhangi birine binip Rumeli Hisarı durağında inerek Rumeli Hisarı'na ulaşabilirsiniz.

Anadolu Hisarının yapılma amacı nedir?

Anadolu Hisarı 1395 yılında Yıldırım Bayezid tarafından İstanbul Boğazının en dar yerinde yaptırılmış surlardır. İstanbul Boğazını ele geçirmek ve Rumeli yakınlarında yapılabilecek bir savaşta orduyu karşı kıyıya güvenli bir şekilde geçirmek için yapılmıştır. Dış taraftaki kale, sur durumundadır.

Rumeli Hisarı hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Rumeli Hisarı yakınından geçiyor: 22, 22RE, 25E, 40T, 42T, 43R, 559C.

Rumeli Hisarı metrobüsle nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Mecidiyeköy taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüse binerek Zincirlikuyu'ya geldikten sonra Beşiktaş çıkışından çıkarak önünüzdeki otobüs durağından geçen herhangi bir otobüse binerek Barbaros Bulvarından aşağıya inip Beşiktaş Meydan ...