Oya ağacı tohumu ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Oya ağacı tohumu ne zaman ekilir?
  2. Oya ağacı nasıl iklimde yetişir?
  3. Oya Ağacı kaç ay çiçek açar?
  4. Oya çiçeği nasıl çoğalır?
  5. Oya Ağacı Türkiye'de nerede yetişir?
  6. Oya Ağacı kaç metre büyür?
  7. Oya çiçeği nasıl yetişir?
  8. Oya Ağacı saksıda yetişir mı?
  9. Oya Ağacı güneş sever mi?
  10. Oya Ağacı kaç metre?
  11. Oya Ağacı suyu sever mı?
  12. Oya ağacı yaprakları neden sararır?

Oya ağacı tohumu ne zaman ekilir?

Oya ağacı en iyi dikim mevsimi Mart-Nisan aylarıdır. Eğer çelikle yetiştirmeyi düşünüyorsanız bir yıl önceden bir kaba ya da yastığa dikilmiş ve köklenmiş çelikleri bahçenizde uygun yerlere dikebilirsiniz. İlk yıl çiçek açar.

Oya ağacı nasıl iklimde yetişir?

Oya ağacı, başta Doğu Asya olmak üzere Japonya, Çin ve Kore başta olmak üzere pek çok alanda yetiştirilir. Oya ağacının ana vatanı olarak da Güney Çin ve Güney Asya olarak bilinir. Oya ağacı, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde sıkça yetiştirilir.

Oya Ağacı kaç ay çiçek açar?

Çiçekler temmuzdan eylüle kadar açar. Çiçek rengi beyaz, pembe, kırmızı, mor olabilir.

Oya çiçeği nasıl çoğalır?

Oya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Oya çiçeği çoğaltma işlemi tohumdan ya da çelikleme yöntemiyle olabilir. Tohum yöntemiyle oya çiçeği yetiştirme hedefliyorsanız yapmanız gereken sadece güneş gören bir alana ekerek sulamaktır. Çelikle üretim yapacaksanız yumuşak, sert ve kök çelikleri ile üretim yapabilirsiniz.

Oya Ağacı Türkiye'de nerede yetişir?

Türkiye'de Akdeniz ikliminde çok güzel yetişmektedir. Kış aylarında yaprakları dökülür ve güneş ile gölgede yetişebilir. Gövdesinde yer alan kabuk pürüzsüzdür. Ayrıca pembe ile gri renginde benekli bir gövdeye sahiptir. Gövdesinde yer alan kabuklar ise yıl içerisinde soyulur ve her yıl kendini yeniden yeniler.

Oya Ağacı kaç metre büyür?

Boyu yaklaşık 6 metre, çapı 3 yaklaşık 3 metre kadar olabilen ve küçük yuvarlak bir tepesi olan bir süs bitkisidir. Gövde kabuğu ince düzgün, sürgünleri açık pembe, bej renklidir.

Oya çiçeği nasıl yetişir?

Oya ağacı, sıcak bölgelerde, özellikle de çiçekli olduğu mevsimlerde suyu sever. Tohum erken ilkbaharda dikimi yapıldıktan sonra filizleri kışın sert çelikle, yazın yumuşak çelikle sera veya açık alanda üretilebilir. Kasım ayında kök çelikleri ile de üretmek mümkündür.

Oya Ağacı saksıda yetişir mı?

Buralarda oya ağacı büyük saksılarda yetiştirilmeli ve kış boyunca dışarısı kadar soğuk olmayan kapalı bir yerde dinlendirilmelidir.

Oya Ağacı güneş sever mi?

İdeal olarak, Oya ağacı, ilkbaharda dikilmelidir, bu nedenle kışın başlamadan önce gelişmesi güneşle bolca zaman geçirmeleri gerekir, ancak daha sıcak bölgelerde bu şart değildir.

Oya Ağacı kaç metre?

Genel özellikleri. Lythraceae (Kınagiller)familyasından Lagerstroemia indica türü (oya ağacı) kışın yapraklarını döken küçük yapılı bir ağaçtır. Yerini çok severse ve yaz boyunca pek fazla susuz kalmazsa boyu 10m'ye yaklaşabilir. Parklarda bahçelerde oya ağaçlarını genelde 2-4 metre kadar boyda görürüz.

Oya Ağacı suyu sever mı?

Gübreli, hafif kumlu, iyi drenajlı su geçirgen toprakları sever. ... Oya ağacı, sıcak bölgelerde, özellikle de çiçekli olduğu mevsimlerde suyu sever. Tohum erken ilkbaharda dikimi yapıldıktan sonra filizleri kışın sert çelikle, yazın yumuşak çelikle sera veya açık alanda üretilebilir.

Oya ağacı yaprakları neden sararır?

Yaprakları sonbaharda kırmızı – turuncu, etkileyici renklere dönüşür. Oya ağacı her türlü toprakta yetişebilir. Aşırı kireçlilerde demir eksikliğinden yapraklarda sararma olabilir. Bu durumda, toprak asitlendirici gübrelerden ya da çok abartmadan, toz demiri sulandırarak ilkbaharda toprağa dökün.