Kayısı kaç çeşittir?

İçindekiler:

  1. Kayısı kaç çeşittir?
  2. Kayısı tüylü mü?
  3. Şekerpare kayısı mı?
  4. Şekerpare kayısı nasıl kurutulur?
  5. Küçük kayısıya ne denir?

Kayısı kaç çeşittir?

Yukarıda saydığımız kayısı isimlerinin dışında; Alkaya, Alyanak, Aprikoz, Casna Drenova, Çiğili İzmir, Eski Malatya, Ethembey, Hacıhaliloğlu, Hasanbey, İmrahor, İri Bitirgen, Kabaaşı, Karacabey, Kuru Kabuk, Levent, Mahmudun Eriği, Mektep, Ordubat, Soğancı, Şam ve Turfanda İzmir gibi türleri de mevcuttur.

Kayısı tüylü mü?

Yapraklar uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarımsı-turuncu renkte eriksidir.

Şekerpare kayısı mı?

Şekerpare diğer kayısılara oranla daha küçük boyutlarda olan ve daha tatlı olan kayısı türleridir. ... Kayısılarda ortalama 80- 100 adet 1 kilogramı oluştururken, şekerpare kayısı paketlerinde 130- 140 adet 1 kilogramlık paketleri oluşturur.

Şekerpare kayısı nasıl kurutulur?

Çürük olmayan, çok yumuşak ya da çok sert olmayan kayısılarınızı alın. Güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından doğrudan güneş alan bir yere temiz bir bez serin ve kayısılarınızı çekirdekli ve bütün bir halde bezin üzerine dizin. Ardından 3-4 gün bu şekilde bekletin.

Küçük kayısıya ne denir?

Zerdali ya da yabani kayısı, Akdeniz havzasında yetişen, gülgiller familyasından bir kayısı türüdür. Meyveleri kaysıya göre daha küçüktür ve çekirdekleri acıdır. Zerdali, Orta Anadolu'nun bazı yörelerinde kayısı meyvesinin tüm çeşitlerinin ismi olarak kullanılır.