AVSD ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. AVSD ameliyatı nasıl yapılır?
  2. AVSD hastalığı nedir?
  3. Glenn ameliyatı neden yapılır?
  4. Tam düzeltme ameliyatı nedir?
  5. ASD hastalığı nedir?
  6. Atriyoventriküler ne demek?
  7. Glenn ameliyatı nedir?
  8. Fallot ameliyatı nedir?
  9. Fallot tetralojisi kalp yetmezliği yapar mı?
  10. ASD nasıl tedavi edilir?
  11. ASD kalp deliği nedir?
  12. Atriyoventriküler düğüm ne demek?
  13. Atriyoventriküler Nodun görevi nedir?
  14. Fontan ameliyatı nedir ne zaman yapılır?
  15. Glenn ameliyatı kaç saat sürer?
  16. Pink Fallot nedir?

AVSD ameliyatı nasıl yapılır?

AVSD' li hastalar tercihan 3-4 aylık olduklarında ameliyata alınırlar. Ameliyat ile kalpte varolan delikler ayrı ayrı veya tek bir yama kullanılarak kapatılır. Karıncıklar ve kulakçıklar arasında bulunan tek ve birleşik kapak ise delikler kapatılırken ikiye bölünerek iki ayrı kalp kapağı oluşturulur.

AVSD hastalığı nedir?

Atrioventriküler septal defekt (AVSD) kalbin orta bölgesinde (atrioventriküler septum) defekte neden olan kalp problemlerinin bir kombinasyonudur. Kalp boşlukları arasında delik ve kalpte kan akışını düzenleyen kapaklarda problemlerle kendini gösterir.

Glenn ameliyatı neden yapılır?

Bu ameliyatla, normalde vücuttan dönen oksijenden fakir kan sağ karıncık yerine sol karıncığa; akciğerlerden dönen oksijenden zengin kan ise, sol karıncık yerine sağ karıncığa yönlendirilir. Dolayısı ile sağ karıncıktan çıkan aort damarında oksijenden zengin kan bulunması sağlanır.

Tam düzeltme ameliyatı nedir?

Fallot tetralojisi' nin kesin tedavisi tam düzeltme ameliyatıdır. Şant ameliyatından sonra veya akciğer atardamarı yeteri kadar gelişmiş olan hastalarda ilk ameliyat olarak yapılabilir. Genellikle erken çocukluk döneminde uygulanır. Ameliyatta karıncıklar arası delik (VSD) yama ile kapatılır.

ASD hastalığı nedir?

ASD tam adı ile Atrial Septal Defekt, kalp kulakçıkları arasında bulunan ve Atrial septum denilen duvardaki deliklere verilen addır. Bu durum çocuklarda görülen doğuştan kalp problemlerinden sadece biridir.

Atriyoventriküler ne demek?

Atriyoventriküler düğüm veya AV düğüm, kalp hızı ve ritmini kontrol eden sisteminin en önemli bölümlerinden biridir. Bu sistem elektrik uyarıları üretir ve onları kalp boyunca iletir ve kalbi kalp uyarımını ve pompalanmasını uyarır.

Glenn ameliyatı nedir?

Glenn Ameliyatı Tek ventrikül anomalili çocuklarda ikinci aşamaya 3-6 aylıkken geçilir. Yapılan ameliyata bidirectional Glenn ya da hemi -Fontan adı verilir. Glenn ameliyatında baş ve üst gövdeden kanı kalbe getiren büyük kan damarı (süperior vena cava) kalpten alınır ve doğrudan pulmoner artere dikilir.

Fallot ameliyatı nedir?

Fallot tetralojisi' nin kesin tedavisi tam düzeltme ameliyatıdır. Genellikle 4-6 aydan sonra gerçekleştirilen bu açık kalp ameliyatıyla, akciğer atardamarındaki darlık genişletilir. VSD, yapay veya kalp zarından alınan bir yama ile kapatılır.

Fallot tetralojisi kalp yetmezliği yapar mı?

Bu anomaliler bebeklerde kanın oksijen seviyesinin normalden daha düşük olmasına neden olur. Bunun sonucu olarak da cilt, dudaklar, el ve ayak tırnakları mavi renk alabilir. Fallot tetralojisi olan bazı bebeklerde kalbin üst boşlukları arasında delik olması (atrial septal defekt) gibi diğer kalp defektleri de olabilir.

ASD nasıl tedavi edilir?

Perkütan (ciltten girilerek) yapılan tamir girişimleri sekundum tipi ASD hastalarında tercih edilebilen bir tedavi yöntemidir. Çeşitli cihazlar kullanılarak yapılan bu kapatma işleminde uzun, ince bir tüp yapısı olan kateter kullanılır.

ASD kalp deliği nedir?

Kalbin iki üst odacığı arasındaki duvarın (atriyal septumun) herhangi bir bölgesinde, sol ve sağ üst odacıklar ( kulakçıklar – atriyumlar ) arasında anormal kan akımına ( şanta) izin veren, iki atriyumun birbiriyle bağlantılı olması şeklinde tanımlanan bir defekttir.

Atriyoventriküler düğüm ne demek?

Atriyoventriküler düğüm atriyumla ventrikül arasında elektriki uyarının geçişini düzenleyen kalbin ileti sisteminin önemli bir parçasıdır. Sağ atriyum endokardının altında triküspid kapağın üstünde koroner sinüs ostiyumunun önünde yerleşmiştir.

Atriyoventriküler Nodun görevi nedir?

Atriyoventriküler düğüm veya AV düğüm, kalp hızı ve ritmini kontrol eden sisteminin en önemli bölümlerinden biridir. Bu sistem elektrik uyarıları üretir ve onları kalp boyunca iletir ve kalbi kalp uyarımını ve pompalanmasını uyarır.

Fontan ameliyatı nedir ne zaman yapılır?

Tek ventrikül anomalili çocuklarda ikinci aşamaya 3-6 aylıkken geçilir. Yapılan ameliyata bidirectional Glenn ya da hemi -Fontan adı verilir. Glenn ameliyatında baş ve üst gövdeden kanı kalbe getiren büyük kan damarı (süperior vena cava) kalpten alınır ve doğrudan pulmoner artere dikilir.

Glenn ameliyatı kaç saat sürer?

Bu ameliyat ortalama 2 saat sürer. Ameliyat süresi, hastanın genel sağlık durumu, yaşı ve cerrahın tecrübesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Pink Fallot nedir?

PS çok ağırsa yaşamın sürdürülmesi için pulmoner kanlanma ancak PDA veya kollateraller gelişmesine bağlıdır. Pulmoner stenozun hafif olduğu durumlarda akciğere yeterli kan gider, VSD'den hafif iki yönlü şant bulunabilir ve siyanoz görülmez, buna Pink Fallot adı verilir.