Bir aracın hacizli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bir aracın hacizli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Hacizli araç muayeneden geçer mi?
  3. Araç trafikten nasıl düşer?
  4. Tebligat geldikten sonra ne zaman haciz gelir?
  5. Vergi borcu olan araçlar muayene olur mu?

Bir aracın hacizli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet uygulamasına T.C. ve şifrenizle giriş yapınız. Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bağlı hizmetler bölümünden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç)" sayfasına ulaşınız. Burada sorgulama yaptıktan soran araçla ilgili e-haciz işlemleri görüntülenir.

Hacizli araç muayeneden geçer mi?

Hacizli Araç Muayeneden Geçer mi? Hacizli araçlar üzerinde vize işlemi yapılamadığından, muayene işlemi de yapılamaz.

Araç trafikten nasıl düşer?

*Trafik tescil kuruluşuna araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum veya kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçeyle müracaat etmesi gerekmektedir. *Herhangi bir trafik tescil kuruluşunda trafikten çekme işlemi yapılabilir.

Tebligat geldikten sonra ne zaman haciz gelir?

İcra dosyasında öncelikle yapılan tebligata rağmen ödeme yapılmamış ise, Yasal süre olan tebligatın yapıldıktan sonra 10 günlük sürenin beklenmesi gerekmektedir.

Vergi borcu olan araçlar muayene olur mu?

Aracın Vergi Veya Ceza Borcunun Olmaması Aracınızın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu var ise, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında aracınızın muayenesi yapılamamaktadır. Bu nedenle muayeneye gitmeden önce aracınızın vergi ve ceza borcu olup olmadığını sorgulamalı, varsa bu borçları kapatmalısınız.