Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar?
  2. Sümele manastırı nasıl bir yerdir?
  3. Sümela Manastırı ne kadar sürede gezilir?
  4. Sümela Manastırı ne için yapıldı?
  5. Sümela Manastırı kaç oda?

Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar?

Etaplarının açılmasıyla birlikte ziyaret edilebilen Sümela Manastırı'nın giriş ücreti 75 TL olarak düzenlendi. 18 yaşın altındaki öğrenciler için bilet ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olan Trabzon Sümela Manastırı'nda müzekart geçerlidir.

Sümele manastırı nasıl bir yerdir?

Trabzon, Maçka'da yer alan manastır deniz seviyesinden 1.150 metre yüksekte bulunmaktadır. ... Trabzon'un Maçka İlçesinin Altındere Köyü sınırları içinde, Altındere vadisine hakim Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sumela Manastırı, halk arasında “Meryem Ana” adı ile anılır.

Sümela Manastırı ne kadar sürede gezilir?

Trabzon Sümela Manastırı arası yaklaşık 1 saat sürüyor.

Sümela Manastırı ne için yapıldı?

Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumuyla manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağara ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürmüştür. Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir.

Sümela Manastırı kaç oda?

Sümela Manastırı Mimarisi ve Restorasyon Çalışmaları UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”nde yer alan Sümela Manastırı, ana kaya kilisesi, birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ile kutsal ayazmanın dışında toplam 72 odadan oluşuyor.