Epitermal altın yatakları nedir?

İçindekiler:

  1. Epitermal altın yatakları nedir?
  2. Plaser Madenciliği Nedir?
  3. Altın cevheri nerelerde bulunur?
  4. Silisifiye nedir?
  5. Epijenetik yataklar nedir?
  6. Plaser altın ne demek?
  7. Plaser cevher nedir?
  8. Altın madeni hangi ilde bulundu?
  9. Skarn tipi yataklar nedir?
  10. Yan kayaç nedir?

Epitermal altın yatakları nedir?

Epitermal altın yatakları, kayaçlar ile mine ral içeren basınçlı sıcak sular arasındaki kar maşık kimyasal tepkimeler sonucu ortaya çık mış, yüzeye yakınyataklar olarak tanımlanabi lir. Volkanik sahalardaki bu sıcak su sistemleri (epitermal sistemler) metalleri, içinde dolaştık ları kayaçlardan çözmektedir.

Plaser Madenciliği Nedir?

PLASER (KIRINTI) YATAKLARI Plaser veya kırıntı yatakların oluşumunun esası, fiziksel olarak parçalanıp, ufalan-aşınan minerallerin taşınarak (allokton), yoğunluklarına göre birbirinden ayrılıp, aynı yada benzer yoğunlukta olanların belirli bir bölgede birikmesine dayanır.

Altın cevheri nerelerde bulunur?

Altın da en ağır metallerden biri olduğu için altın arayanların en çok baktığı topraklar, kara kumdur. Volkanik kül içeren topraklar ve daha çok çöllerde görülen kırmızı topraklar da yine altın arayan kişilerin sıklıkla baktığı topraklar olur.

Silisifiye nedir?

2) Bulanık, saydam olmayan çeşitli renkli silisleşmiş (silisifiye) kilden ibaret kayaç. Bunlar tamamiyle tortul kayaç karakterini gösterdikleri gibi bazen hidrotermal orijinli filonlar da teşkil ederler.

Epijenetik yataklar nedir?

Epijenetik: Cevher kütlesinin veya cevher minerallerinin içinde bulundukları yan kayaçtan sonra ve farklı koşullarda oluştuğunu belirtir. Endojen veya Hipojen: Yerküre içerisinde meydana gelen iç olaylara bağlı olarak oluşmuş maden yataklarıdır.

Plaser altın ne demek?

Bir plaser yatağı, sedimanter süreçler ile biraraya gelmiş mineral parçalarının yığılması ile oluşmaktadır. Kuzey ve Güney Amerika'daki akarsuların çakıl ve kumları arasındaki altın yatakları için İspanyol madenciler bu ismi kullanmıştır. Plaser minerallerinin tümü yoğunlukları 2,85'ten fazla olan ağır minerallerdir.

Plaser cevher nedir?

—> Plaser cevher yatağı. PLASER CEVHER YATAĞI, Primer cevher yataklarının mekanik etkiler altında parçalanarak başka bir yerde (nehir yatağı, dere yatağı, deniz kıyısı vb.) yığılmaları ve zenginleşmeleri (konsantre olmaları) sonucu meydana gelen sekonder (ikincil) maden yatağı.

Altın madeni hangi ilde bulundu?

6 milyar dolarlık altın bulunan maden sahası Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunuyor. Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarında 3.5 milyon onsluk rezerve ulaşıldı.

Skarn tipi yataklar nedir?

Cevherli çözeltiler içindeki Si, Al, Fe, Mg gibi elementlerin karbonatlı yankayaçlarla reaksiyona girerek oluşturdukları kalk- silikatik mineraller, skarn mineralleri olarak tanımlanmakta olup, bu mineralleri içeren dokunak yatakları ise skarn tipi yataklar olarak tanımlanmaktadır.

Yan kayaç nedir?

Elementlerin, tabakalı yan kayaçlar içine daha sonradan çeşitli çözeltilerce getirilip, yan kayacın fizikokimyasal özellikleri bakımından çökelmeye uygun olan yerlerinde çökeltilmesi şeklinde oluşmuş cevherleşmelerdir. ... - Yan kayaçlar içinde sonradan oluşmuş farklı zamanlı yataklardır.