Dairenin ortasına ne denir?

İçindekiler:

  1. Dairenin ortasına ne denir?
  2. Daire kenarı var mı?
  3. Daire hangi dil?
  4. Çemberin kenarı ve köşesi var mı?
  5. Daire Türkçe bir kelime mi?
  6. Daire kelimesi Türkçe mi?

Dairenin ortasına ne denir?

Çemberin özellikleri Çemberin iki noktası arasında kalan parçaya çember yayı (çember parçası) denir. Bir kesenin, çember içerisinde kalan parçasına kiriş denir.

Daire kenarı var mı?

Çünkü çemberin köşesi yoktur. Aynı zamanda çemberin kenarı da yoktur. ... Yani çember yuvarlaktır.

Daire hangi dil?

Daire kelimesi Arapça kökenlidir. - Bu koskoca binanın, pasajın arka tarafında bir kısım daireleri ayrıca kiraya verilmiş. - Eskiden hem bir dairede beraber bulunmuşlar hem de silah arkadaşlığı etmişlerdi. - Yemeği, selamlık dairesinin üst katındaki yemek salonunda yediler.

Çemberin kenarı ve köşesi var mı?

Çünkü çemberin köşesi yoktur. Aynı zamanda çemberin kenarı da yoktur. Yuvarlak şekilde tam bir daire çizer. Yani çember yuvarlaktır.

Daire Türkçe bir kelime mi?

Daire Türkçe bir kelime mi? Daire kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Daire kelimesi Arapça kökenlidir. - Bu koskoca binanın, pasajın arka tarafında bir kısım daireleri ayrıca kiraya verilmiş.

Daire kelimesi Türkçe mi?

Arapça dwr kökünden gelen dāˀirat دائرة "döngü, dönüş, çember, halka, teker" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça dawr "dönme" sözcüğünün fail dişil (müennes, feminine) halidir. devir maddesine bakınız.