Ossa Antebrachii nedir?

İçindekiler:

  1. Ossa Antebrachii nedir?
  2. Sığırlarda Planum Nasolabiale nedir?
  3. Planum Medianum ne demek?
  4. Pulvinus Dentalis hangi hayvan?
  5. Gaga kemiği hangi hayvanda bulunur?
  6. Hayvanlarda Columella nedir?
  7. Bir eklemin acısını küçülten kaslara ne ad verilir?
  8. Axial iskelet ne demek?
  9. Skeleton Thoracis ne demek?

Ossa Antebrachii nedir?

17. Skeleton (ossa) antebrachii • Ön ve içte bulunan radius ile arkakdaevem yanidka bluelurnain) ulna'dan oluşur. Bu iki kemiğin arasındaki ilişkinin şekli elin-ayağın hareket kabiliyetiyle yakındanilişkilidir. Equus, ruminant ve sus'ta kemikler birbiriyle hareket edemiyecek şekilde bağlantıdırlar.

Sığırlarda Planum Nasolabiale nedir?

Planum nasolabiale (merme): Sığırlarda burun ucu ile üst dudağı kapsayan kılsız bölge.

Planum Medianum ne demek?

Vücudun tam ortasından geçerek iki eşit yarıma ayıran sagittal düzleme planum medianum ya da planum sagittale medianum denir. ... Planum frontale (coronale- Taçsal düzlem): Planum medianum'a dikey olarak alın bölgesine paralel, yukarıdan aşağıya veya tersine geçen tüm düzlemlerdir. Vücudu ön ve arka bölümlere ayırır.

Pulvinus Dentalis hangi hayvan?

Ruminant'larda pulvinus dentalis adlı dişsiz üst damak bulunur. Ruminantlarda tükrük üretimi çok fazladır. Ergin bir inekte 150 lt+/gün ve ergin bir koyunda 10 l/gün değerlerine ulaşabilmektedir. Tükrük üretimi süreklidir.

Gaga kemiği hangi hayvanda bulunur?

Bu pterozor, 10 metre kanat açıklığı ve 5 metre uzunluğuyla tüm zamanların bilinen en büyük uçan hayvanlarından biri. Pterozorlar, dinozorların daha az bilinen kuzenleridir.

Hayvanlarda Columella nedir?

Yüzün profil değerlendirmesinde burun kanatlarının altında görünen bölüme kolumella-columella alanı denir. Normalde görünürlüğü 2-4 mm dir. Profilde burun kanatarının hafif eğimi olması gerekirken bu eğim açılı olabilir.

Bir eklemin acısını küçülten kaslara ne ad verilir?

Flexor kaslar: Eklemi bükerek iç açısını küçülten kaslar.

Axial iskelet ne demek?

Aksial İskelet (Skeleton Axıale) nedir? Vücudun dik eksenini oluşturan aksial iskeleti kafa kemikleri, kulak kemikçikleri, hiyoid kemik, omurga ve göğüs kafesi kemikleri oluşturur. Omurgayı oluşturan her bir kemik vertebra(omur) olarak adlandırılır.

Skeleton Thoracis ne demek?

Kaburgalarla (costae) birlikte sternum'a skeleton thoracis denilir. Bazı kaynaklarda göğüs omurları da bu tanıma dahil edilir. Bu yapıda fazla sayıda eklem ve kıkırdak bulunması solunum sırasında göğüs kafesinin kolayca boyut değiştirmesine olanak sağlar.