Türkler için sınır boylarında avasım adı verilen şehirleri oluşturan devlet kimdir?

İçindekiler:

  1. Türkler için sınır boylarında avasım adı verilen şehirleri oluşturan devlet kimdir?
  2. Abbasilerin Türkler için kurdukları şehirlerin adı nedir?
  3. Türkleri hizmetine alan ilk Abbasi Halifesi kimdir?
  4. Ilk kez tamamen askerlerin seçtiği halife kimdir?
  5. Halifenin görevi nedir kısaca?

Türkler için sınır boylarında avasım adı verilen şehirleri oluşturan devlet kimdir?

Avasım, Abbasiler Devleti zamanında özellikle Bizans Devleti sınırında kurulan şehirlerdir. Bu şehirlere Sultan Bekov Han ve genelde savaşçı özellikleri dikkate alınarak Türkler yerleştirilmiştir. Avasım şehrinin günümüzde Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş çevresinde kurulduğu bilinmektedir.

Abbasilerin Türkler için kurdukları şehirlerin adı nedir?

Sekizinci Abbasi Halifesi Mu'tasım tarafından, Deyr halkın'dan topraklarını 4000 dinar karşılığında satın alınmış ve Şehir 836 tarihinde Abbasi ordusundaki Türkî memlûk birlikleri için Sâmerrâ adıyla kuruldu. 836'daki nüfusu 35.

Türkleri hizmetine alan ilk Abbasi Halifesi kimdir?

İlk Abbâsî halifesi Ebu'l-Abbas Seffah (750-754) idi. 754'te kardeşi Mansur (754-775) onun yerine geçti. Bu iki halife döneminde orduda Türk ve İran kökenliler önemli görevler üstlendiler. Mansur, 762'de başkenti Şam'dan Bağdat'a taşıdı. Mansur'dan sonra sıra ile Mehdi (775-785) ve Hadi (785-786) halife oldular.

Ilk kez tamamen askerlerin seçtiği halife kimdir?

861 yılları arasında hilafet makamında kalan Abbâsî halifesi Mütevek- kil Alelllah kendisinden önceki halife kardeşi Vâsık'ın veliaht tayin etmeksizin ölümünden sonra Abbâsî ordusundaki Türk komutanların desteği ile devlet adamları tarafından halife seçilmiştir.

Halifenin görevi nedir kısaca?

Halifelerin en önemli görevi İslamiyet'i yaymak ve Kuran'ı Kerim'i korumaktı. Hz. Muhammed'in vefatından sonra, Arabistan'da iç karışıklıklar baş gösterdi Bazı kabilelerin zekat vermek istemediklerini beyan etmesi bu karışıklıkların daha da artmasına neden oldu.