Inek sütünde ne var?

İçindekiler:

  1. Inek sütünde ne var?
  2. Sütü neye faydası var?
  3. Her gün süt içmek zararlı mı?
  4. Süt içmek zararlı mıdır?
  5. Diyette süt nasıl içilmeli?

Inek sütünde ne var?

Süt beslenme uzmanları tarafından temel gıda maddesi olarak kabul edilir. Kalsiyum, fosfor ve riboflavin (vit B2) açısından önemlidir. Yaşamsal önemi olan amino asitleri ve yağ asitlerini bünyesinde bulundurur. Sadece sütte bulunan bileşenler; laktoz, süt yağı, kazein, laktoalbümin ve laktoglobülindir.

Sütü neye faydası var?

Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, vücuda güç verir ve kemikleri sağlamlaştırır ve kemik erimesini önlemeye yardımcıdır. Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir. Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller. Beyin için oldukça faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

Her gün süt içmek zararlı mı?

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre günde 3 bardak ve üzeri süt içmek kemikleri güçlendirmiyor, aksine ölüm riskini artırıyor. Yeni bir araştırma sütteki belli bazı şeker tiplerinin yanma ve oksitlenmeyi artırdığı ki bunun da hücrelere zarar verebileceğini ortaya çıkardı./span>

Süt içmek zararlı mıdır?

Beslenme açısından süt ve süt ürünleri tüketiminin kan basıncı üzerine etkileri oldukça fazladır. Kalsiyum, magnezyum ve fosforun az tüketimi bireysel veya toplumsal olarak arteriyel kan basıncı artışı ve hipertansiyon insidansı ile ilişkili olduğu saptanmıştır.

Diyette süt nasıl içilmeli?

İçeriğindeki laktik asit sayesinde daha kolay ve rahat uyumayı sağlayan süt; akşam yatmadan iki saat önce içilmelidir. Kilo problemi olanlar, sütü yemekten önce içebilir. Gün içinde, yemeklerden önce bir çay bardağı kadar süt içmek iştahı keser ve kişinin daha az yemesini sağlar./span>