Şekil uzay ne demek?

İçindekiler:

  1. Şekil uzay ne demek?
  2. Sözel yeteneği olan biri hangi mesleği seçmelidir?
  3. Sözel yetenek ne demek?
  4. Yetenek ne demektir kısa bilgi?
  5. Meslek değeri nedir?

Şekil uzay ne demek?

c) Şekil-Uzay İlişkileri Yeteneği: Şekiller arasındaki benzerlik ve farklılıkları şekillerdeki değişimin temelindeki ilkeyi algılayabilme, düzlem üzerinde çizilmiş bir cismi üç boyutlu görebilme gücünü ifade eder. bu yetenek İnşaat, Makine, Harita Mühendisliği, Mimarlık, Diş Hekimliği, Ressamlık, Heykeltıraşlık gibi ...

Sözel yeteneği olan biri hangi mesleği seçmelidir?

Sözel-dilsel zekâsı gelişmiş kişiler okuma, yazma, konuşma ve tartışma gibi konularda başarılıdırlar. Dili etkili olarak kullanabilirler. Söyleyerek, dinleyerek ve okuyarak öğrenirler. Bu zekâ alanı gelişkin olan kişiler; yazar, şair, öğretmen, gazeteci, avukat, komedyenlikte başarılı olabilirler.

Sözel yetenek ne demek?

Sözel Yetenek 1. Sözel Akıcılık: Zengin bir sözcük bilgisine ve çağrışım zenginliğine sahip olma, duygu ve düşünceleri değişik sözcükler kullanarak etkileyici bir biçimde ifade edebilme, akıcı bir üslupla konuşma ve yazma sözcüklerle orijinal ve etkileyici komposizyonlar yaratma.

Yetenek ne demektir kısa bilgi?

1. Bir kimsenin bir şeyi anlama ya da yapabilme niteliği, kabiliyet, istidat; dışardan gelen etkiyi alabilme gücü. 2. Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite.

Meslek değeri nedir?

Meslek değerleri ise, mesleklerin gerektirdiği görevlerle, sağladığı olanakların kişi için anlamını ifade eden yönleridir.