Aile hekimi sağlık raporu vermek zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Aile hekimi sağlık raporu vermek zorunda mı?
  2. Aile hekimi Değiştirme Süresi Ne Kadar?
  3. Aile hekimi geçici e-nabız şifresi nasıl verir?
  4. E-devlet olmadan e Nabıza girilir mi?

Aile hekimi sağlık raporu vermek zorunda mı?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet ...

Aile hekimi Değiştirme Süresi Ne Kadar?

E devlet üzerinden aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. 3 ay içinde en fazla 1 kere değişiklik yapma şansınız vardır. Kişilerin aile hekimi seçerken bölge sınırlaması bulunmamaktadır. Aile hekiminden memnun olmama ya da başka sebepler olduğu durumlarda aile hekimi değişiklik işlemlerinde 3 ay bekleme süresi vardır.

Aile hekimi geçici e-nabız şifresi nasıl verir?

Sağlık Bakanlığı * İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız'a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

E-devlet olmadan e Nabıza girilir mi?

e-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.