Balgam kültüründe nelere bakılır?

İçindekiler:

  1. Balgam kültüründe nelere bakılır?
  2. Balgam testi için balgam nasıl çıkarılır?
  3. Balgam kültürü alırken nelere dikkat edilmeli?
  4. Balgam kültürü testi nasıl yapılır?
  5. Balgam kültürü nasıl yapılır?

Balgam kültüründe nelere bakılır?

Balgam kültürü akciğerlerde (zatürre) veya solunum yollarında (bronşit) enfeksiyona neden olabilen mikropları saptamak ve tanımlamak için uygulanmaktadır.

Balgam testi için balgam nasıl çıkarılır?

Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz. Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür.

Balgam kültürü alırken nelere dikkat edilmeli?

Balgam Kültürü Örnek Alımı Balgam alınmadan önce mümkünse; hasta ağzını su ile gargara yapmalı ve çalkalamalıdır. Tükrük veya postnazal akıntı olmamalıdır. Hemen gönderilmeyecekse buzdolabında saklanmalıdır. Örnek steril tüplere alınmalıdır.Transport süresi 2 saati geçecekse buzdolabında saklanmalı dır.

Balgam kültürü testi nasıl yapılır?

Balgam Kültürü Nasıl Yapılır? Balgam kültürü yapılabilmesi için yeterli miktarda balgam örneği alınmalıdır. Hastalar öksürerek balgam örneği verebilirler ancak öksürmeye rağmen örnek alınamaması halinde göğüs hastalıkları uzmanları bronkoskop adı verilen özel bir tıbbi cihaz kullanarak örnek toplayabilirler.

Balgam kültürü nasıl yapılır?

Balgam kültürü Kültür için en uygun örnek, sabah çıkarılan ilk balgam örneğidir. Ağız birkaç kez su ile çalkalandıktan ve dişler fırçalandıktan sonra, derin bir nefes alıp ve öksürerek balgam çıkartılır. Balgamın tükürük ile bulaşmamasına özen gösterilir.