Sakız sardunya çiçeği güneşi sever mi?

İçindekiler:

  1. Sakız sardunya çiçeği güneşi sever mi?
  2. Sakız sardunya çiçeği ne zaman ekilir?
  3. Sardunya çiçeğinin bakımı nasıl oluyor?
  4. Sardunya nasil Cimlendirilir?

Sakız sardunya çiçeği güneşi sever mi?

Fazla sıcak veya soğuk ile karşılaştığında çiçekleri ile yaprakları kötü etkilenir. Sardunya doğrudan güneş görmese de olur ancak ışık sever.

Sakız sardunya çiçeği ne zaman ekilir?

Sardunya Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Sardunya tohumları sonbaharda alınarak hemen ekilip soğuk olmayan bir yerde yetiştirilebildiği gibi tohumlar uygun koşullarda saklanarak ilkbaharda da ekimi yapılabilmektedir. Sardunya bitkisi dalından köklendirilip ilkbaharda toprağa ekimi yapılabilmektedir.

Sardunya çiçeğinin bakımı nasıl oluyor?

İlkbahar günlerinde çiçeklenen sardunya kasım ayına kadar açmaya devam eder. Çok fazla veya çok az su verilirse sardunyanın gelişimi durabilir. Sardunya suyu çok seven bir bitki değildir. Kış aylarında haftada bir, yaz aylarında ise hava sıcaklığına göre daha fazla sulamak gerekir.

Sardunya nasil Cimlendirilir?

Suda köklendirme yöntemi Ana gövdeden kol vermiş bir dalı kesip 1 bardak su içinde bekletin. Sardunya dalı 1-2 hafta içinde suda köklenir. Ardından köklenmiş sardunya filizini torflu toprağa dikin ve can suyu verin. Suda köklendirme yöntemi Sardunya nasıl çoğaltılır diye soranların en garanti bulduğu yöntemdir.