Anjin kelimesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Anjin kelimesi ne demek?
  2. Kimyasal sözcüğünün sözlük anlamı nedir?
  3. Elverişli ne deme?
  4. Iltihap nedir türkçe sözlük anlamı?
  5. Faranjit hastalığı ne demek?
  6. Yarar ne?
  7. İltihap nasil yazilir TDK?
  8. Teşhis nedir örnek?
  9. Kimyasal madde anlamı ne?

Anjin kelimesi ne demek?

Anjin; yani tonsilit, faranjit gibi tıp terimleriyle de nitelendirebileceğimiz gibi esas olarak bademcik bölgesinin iltihaplanmasıdır. Virüslerin neden olduğu anjinlerde antibiyotik kullanmaya gerek yoktur çocuklarda ateş ve boğaz ağrısı yapabilir. Diğer önemli etkenler ise bakterilerdir.

Kimyasal sözcüğünün sözlük anlamı nedir?

Kimyasal : İçeriğinde doğal madde bulunmayan anlamına gelir. Kimyasal, sıvı, katı, aerosol ya da gaz halinde bulunan maddelerin tamamıdır.

Elverişli ne deme?

Elverişli görmek ne demek? Yakışır, yaraşır görmek, elverişli bulmak.

Iltihap nedir türkçe sözlük anlamı?

1. tıp. Vücûdun, herhangi bir dokusunda mikroplara veya başka zararlılara karşı şişkinlik, kızarıklık, ısı artışı, ağrı ile şekillenen ve ileri safhasında irin toplanması da görülen, hayâtî özellik taşıyan koruyucu reaksiyonu, yangı.

Faranjit hastalığı ne demek?

Farenjit, yutkunma güçlüğü, boğaz yanması, acı ve kaşıntıya neden olan bir rahatsızlıktır. Genellikle soğuk algınlığında ortaya çıkan farenjit, coxsackie ya da mononükleoz gibi boğaz ağrısı yapan enfeksiyonların sonucu da olabilir. Farenjit nedir?

Yarar ne?

Yarayan, elverişli, uygun. Bir şeyden elde edilen sonuç, fayda. Bir işten elde edilen iyi sonuç. Çıkar, kâr, menfaat.

İltihap nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, iltihap şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bunun dışında kullanılan, "iltahap, iltihab, iltahab" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "iltihap"tır.

Teşhis nedir örnek?

Teşhis (Kişileştirme): İnsana ait özelliklerin insan olmayan varlıklara mal edilmesiyle gerçekleştirilen mecazlı bir anlatım özelliğidir. Bazen benzetme çoğu zaman da kapalı istiare biçiminde gerçekleştirilir. Kalplere sevinç, umut ve inanç getiriyor." ... Aynı zamanda kapalı istiare yapılmıştır.

Kimyasal madde anlamı ne?

Kimyasal madde, bir kimyasal maddenin sabit bir kimyasal bileşimi ve karakteristik özelliklere sahip bir madde türüdür. Bu kimyasal bağlar bozulmadan, fiziksel ayırma yöntemleri ile bileşenlerine ayrılmaz. Bu kimyasallar katı, sıvı veya gaz hâlinde olurlar.