Odtü bilimsel hazırlık nedir?

İçindekiler:

  1. Odtü bilimsel hazırlık nedir?
  2. Bilimsel Hazırlık kaç kredi?
  3. Odtü yüksek lisans ALES puanı kaç olmalı?
  4. Kimler ekonomi yüksek lisansı yapabilir?
  5. Bilimsel Hazırlıkta geçen süre ne demek?
  6. Bilimsel Hazırlık ortalamayı etkiler mi?
  7. Bilimsel Hazırlık kaç ders?
  8. Akademik Hazırlık ne demektir?
  9. Bilimsel hazırlık yüksek lisansa dahil mi?
  10. Bilimsel hazırlık senesi nedir?
  11. Iki farklı alanda yüksek lisans yapılabilir mi?

Odtü bilimsel hazırlık nedir?

MADDE 15 – (1) Bilimsel hazırlık, bilimsel hazırlık öğrencilerine akademik eksikliklerini gidermek ve başvurdukları programa uyumlarını sağlamak amacıyla uygulanan bir programdır. (2) Bilimsel hazırlık öğrencilerine ilgili EABD tarafından belirlenen derslerden oluşan bilimsel hazırlık programı uygulanır.

Bilimsel Hazırlık kaç kredi?

(5) Programdaki bilimsel hazırlık dersleri kredi toplamı en az 8, en fazla 30'dur. Bu programda, bilimsel hazırlık dersleri dâhil alınabilecek derslerin toplam AKTS kredisi, her bir yarıyıl için 45 AKTS'den fazla olamaz.

Odtü yüksek lisans ALES puanı kaç olmalı?

Lisans mezuniyet not ortalamasının minimum 3,00 olması ya da, Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının minimum 3,50 olması ALES puanı sayısal puan olmalıdır. fbe.metu.edu.tr web sayfasından ALES-GRE (eski/yeni) eşdeğerlik tablosuna ulaşabilirsiniz.

Kimler ekonomi yüksek lisansı yapabilir?

İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı'na dört yıllık tüm fakülte ve yüksekokul mezunları başvurabilmektedir. ... Farklı fakülte mezunlarından iktisat konusunda yeterli düzeyde ders almamış öğrenciler, 2 yarıyıllık bilimsel hazırlık programına tabi tutulmaktadırlar.

Bilimsel Hazırlıkta geçen süre ne demek?

Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok iki yarıyıldır. ... Yaz öğretimi bu süreye dahil edilmez. Süre sonunda başarılı olamayan öğrencinin ilişiği kesilir.

Bilimsel Hazırlık ortalamayı etkiler mi?

Bilimsel hazırlık programında yer alacak dersler ana bilim dalı başkanlığının önerisi üzerine ilgili enstitü kurulu tarafından belirlenir. ... Bilimsel Hazırlık dersleri Başarılı/Başarısız diye değerlendirilir. Öğrenci transkriptinde ortalamaya etkisi yoktur.

Bilimsel Hazırlık kaç ders?

Bilimsel hazırlık programında alınması gereken dersler, azami altı ders olmak üzere, ilgili anabilim/anasanat dalı kurulu tarafından önerilir. Bilimsel hazırlık dersleri; yüksek lisans için lisans, doktora programı için yüksek lisans derslerinden oluşur. Tezsiz yüksek lisans programlarında bilimsel hazırlık uygulanmaz.

Akademik Hazırlık ne demektir?

MADDE 5 – (1) Bilimsel hazırlık programı, lisans veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yüksek lisans veya doktora programından farklı alanda almış olan öğrencilerle, lisans veya yüksek lisans derecesini, Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olan yüksek lisans ve doktora adaylarına uygulanan bir ...

Bilimsel hazırlık yüksek lisansa dahil mi?

Bilimsel hazırlık dersleri; yüksek lisans için lisans, doktora programı için yüksek lisans derslerinden oluşur. ... Bilimsel hazırlık dersleri, ilgili lisansüstü programı tamamlamak için gerekli görülen derslerin yerine sayılamaz.

Bilimsel hazırlık senesi nedir?

MADDE 5 – (1) Bilimsel hazırlık programı, lisans veya yüksek lisans derecesini, başvurdukları yüksek lisans veya doktora programından farklı alanda almış olan öğrencilerle, lisans veya yüksek lisans derecesini, Üniversite dışındaki yükseköğretim kurumlarından almış olan yüksek lisans ve doktora adaylarına uygulanan bir ...

Iki farklı alanda yüksek lisans yapılabilir mi?

2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir. Tezsiz yüksek lisans programları yönetmelikte istisna tutulmuştur. ... Bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir.